Muhabbit

DeFi Kullanıcılarının Toplam Zararı 24 Milyon!

Tüm piyasalar gibi, DeFi da çöküşte!

DeFi

Şubat ayında yaşanan kripto para piyasasının çöküşü, 24 saat içinde 24.1 milyon $’lık DeFi likidasyonuna sebep oldu.

Kripto veri sağlayıcısı DeBank’a göre, Compound üzerinde meydana gelen kayıplar 13.7 milyon $. Have ise Compound’ı 5.4 milyon $’lık kayıp ile yakından takip ediyor.

Dün yaşanan likidasyonlar, 26 Kasım 2020’de DAI’nin fiyatında ani bir atışla tetiklenen 93 milyon $’lık zararın gerisinde. Fakat dün yaşananlar DeFi’ı etkileyen en büyük ikinci olay olarak tarihe geçti bile.

DeBank ayrıca, son 24 saatte 44.5 milyar $’lık toplam kilitli değerin, 38.8 milyar $’a kadar düştüğünü de bildirdi. Bu düşüş, DeFi piyasalarının 21 Ocak tarihinde %15.3 oranında düşmesinden bu yana en büyük ikinci düşüş olarak gözlemlendi.

Yaşanan bu likidasyon, Ethereum ana ağının kullanımı ile ilişkili gas ücretleri sebebi ile daha da kötüleşti. Daha önce de bildirdiğimiz gibi, kullanıcılar ufak tefek transferler için 30 $’a yakın işlem ücreti ödemek zorunda kaldı.

Ayrıca, bu gas ücretleri hızla düşen fiyatların ortasında ağ tıkanıklığına sebep olarak, bazı kullanıcıların pozisyonlarını zamanında kapatmalarına da engel olmuş olabilir.

Ani çöküş, marj kullanıcıları ve DeFi kullanıcıları üzerinde yıkıcı bir etki yarattı. Bildiğiniz gibi Kraken borsasında 700 $’a kadar düşen Ethereum fiyatı sebebi ile kullanıcılar, ABD menşeli borsaya dava açmaya hazırlanıyor.

Bitcoin’e yoğun bir şekilde yatırım yapan büyük şirketler, 22 Şubat tarihinde gerçekleşen düşüş ile, milyon dolarlık zarara uğradı.

8 Şubat tarihinde 1.5 milyar $’lık BTC satın alan Tesla, yaşanan düşüş ile 200 milyon $’ın üzerinde kayıp yaşadı.

Fiyatı 47.000 $ civarında hareket eden Bitcoin, düşüş hareketini hala sürdürüyor. Sizce bu düşüş ayı piyasasının habercisi mi?Daha Fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version