Muhabbit

DeFi Kullanırken Dikkat Edin! Bu Kullanıcı Yaklaşık 230.000 $ Kaybetti!

Kullanıcı yanlışlıkla projenin akıllı sözleşme adresine sushi token gönderdi.

defi

Merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamaları birçok kripto para yatırımcısı için bir kazanç kapısı olsa da, bazıları para kaybetmeye devam ediyor. 

Geçmişte, kripto para endüstrisinde kaydedilen kayıpların önemli bir yüzdesi bilgisayar korsanlarından kaynaklanıyordu, ancak DeFi patlamasından bu yana, DeFi uygulamalarının nasıl çalıştığını anlamadıkları için daha fazla insan para kaybetmeye başladı.

Yatırımcılar, seçtikleri DeFi uygulamalarının saldırıya uğramasını önleme konusunda kontrole sahip olmasalar da, sektörde işlerin nasıl yapıldığını anlamaktan sorumludurlar. Aksi takdirde ciddi kayıplarla karşılaşabilirler.

İşte bu konuda gerekli incelemeyi yapmayan bir kullanıcı, DeFi platformunda işlem yaparken tüm bakiyesini (yaklaşık 230.000$) yanlışlıkla projenin akıllı sözleşme adresine gönderdi. Kullanıcı, yeterli bilgisi olmadan SushiSwap protokolünden yararlanmaya çalışırken, tokenlerı vaat edilen ödülü ödeyen bir likidite havuzuna sağlamak yerine fonları projenin akıllı sözleşme adresine gönderdi. Benzer bir şekilde bir DeFi kullanıcısı, geçen yılın Eylül ayında yEarn.Finance’ın akıllı sözleşme adresine yanlışlıkla 329.000 $ değerinde YFI token aktarmıştı. 

Akıllı sözleşmenin tasarımına bağlı olarak, proje geliştiricileri buna izin veren bir işlev uygulamadıkça, yanlış adrese gönderilen tokenları kurtarmak neredeyse imkansızdır. SushiSwap’de böyle bir işlev uygulanmadığından, protokolün akıllı sözleşme adresine yanlışlıkla yatırılan 230.000$ değerindeki SUSHI tokenları sonsuza kadar kayboldu. 

SUSHI, 26 Ağustos 2020’de başlatılan popüler DeFi protokolü SushiSwap’in yerel tokenıdır. SushiSwap merkezi olmayan finans projesi Uniswap‘in bir çatalı olarak ortaya çıkmıştır. Birçok DeFi projesi gibi, SushiSwap de yatırımcıların ödül kazanmak için likidite sağlamasına veya sadece SUSHI tokenı elinde tutmasına ve ücretlerin bir kısmını almaya devam etmesine olanak tanır. 

Şimdiye kadar,  protokole kilitlenmiş 4,72 milyar doların üzerinde bakiye ile daha fazla yatırımcı protokolün fırsatlarından yararlanmaya devam ediyor. 

DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version