Muhabbit

DeFi’da Kilitli Tutulan Değer 18 Milyar Dolara Yaklaştı!

DeFi platformlarında kilitli tutulan değer ATH yaptı.

DeFi

Merkezi olmayan finans (DeFi) pazarındaki varlıkların değeri, önde gelen kripto para birimleri, Bitcoin ve Ethereum’un artan fiyatı sayesinde şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştı. 

Analitik veri şirketi DeFi Pulse’a göre, DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer (TVL), tüm zamanların en yüksek değeri olan 17,7 milyar ABD dolarına yükseldi ve 2021 yılının ilk birkaç gününde % 23 artış gösterdi.

ABD doları cinsinden ifade edilen metrikteki son birkaç günde meydana gelen görünür büyüme, Aralık ayının başından bu yana % 65’in üzerinde artış gösteren Ethereum’un (ETH) yükselen fiyatına dayanıyor. Bilindiği üzere Ethereum fiyatı son birkaç günde yaptığı ani yükseliş ile 1000 $’ın üzerine çıktı.

ETH Fiyat

Merkezi olmayan finansmanı ifade eden DeFi, finansal hizmetleri daha düşük maliyetlerle ve daha fazla erişilebilirlikle sağlamayı amaçlayan bir blok zinciri tabanlı protokoller koleksiyonunu temsil eder. Akıllı sözleşmeler olarak bilinen otomatik kod bloklarını kullanan protokoller, borç verme, varlık takası ve mevduata faiz sağlama gibi hizmetler sağlar. Bu eylemlerin büyük çoğunluğu Ethereum ağında gerçekleşir. 

Bu faaliyetleri kolaylaştırmak için DeFi protokolleri, krediler ve borsalar için temel teminatı sağlamak üzere Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para varlıklarının depozitolarına dayanır. DeFi’de kilitlenen değer arttıkça, daha fazla katılımcı kredi ve döviz hizmetlerini daha iyi bir faiz oranıyla kullanabilir. Varlıklarını kilitleyen kullanıcılar faiz ödemeleriyle ödüllendirilir ve çoğu geleneksel finans endüstrisine göre daha fazla yıllık getiri sunar.

TVL’ nin dolar cinsinden % 23 arttığı bu dönemde, DeFi protokollerinde kilitlenen toplam Ethereum sayısı aslında % 4,5 düşerken, kilitli olan Bitcoin ise yaklaşık % 4 düştü. Bu, DeFi kullanıcılarının başka yerlerde daha kârlı fırsatlar gördükleri cari fiyatlarla satış yapmak için kilitli olan Bitcoin ve Ethereum’larını çektikleri anlamına geliyor.

Daha fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Muhabbit DeFi Market Cap için: DeFi Market Cap

Telegram kanalımıza katılın. 

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version