Muhabbit

Defi Platformu Kava, Yeni Uygulaması Harvest.İo’yu Duyurdu

Kava’nın blok zinciri üzerine inşa edilen uygulama, kullanıcıların kripto paralarını diğer kullanıcılara ödünç verebilme imkanı sağlamaktadır.

DeFi platformu Kava, dünyada gerçekleştirilen ilk çapraz zincir para piyasası uygulamasını duyurdu. Harvest adı verilen bu uygulama, Kava blockchain kullanıcılarının borç verme ve ödünç alma işlevleri aracılığıyla DeFi fırsatlarından daha fazla yararlanmalarını sağlayacak.

Kava’nın blok zinciri üzerine inşa edilen uygulama, kullanıcıların kripto paralarını diğer kullanıcılara ödünç verebilme imkanı sağlamaktadır. Harvest başlangıçta BTC, XRP, BNB, BUSD, KAVA ve USDX mevduatlarını destekleyecek. Müşterilerin kazanmış oldukları faiz gelirleri Harvest’ın yönetim belirteci HARD token üzerinden ödenecektir. Harvest ayrıca uygulamanın güvenlik ve diğer temel katman hizmetlerini sağlamak için önümüzdeki birkaç yıl içinde toplam HARD token miktarının% 20’sini Kava stakerlarına dağıtacak. 

Zincirler arası transferleri kolaylaştırmak isteyen Harvest,  Chainlink‘ten Kava fiyat referans verilerini entegre edecek. Açık ve izin gerektirmeyen bu platforma kullanıcılar istedikelri her yerden kolaylıkla erişebilecek. Genel olarak Harvest, finans piyasası paydaşlarını, fintech uygulamaları, borsalar ve finans kurumlarıyla sınırlı olmadan entegre etmeye yardımcı olacaktır. Harvest’in asıl hedefi finansal hizmetleri merkezden uzaklaştırmak yani merkeziyetsiz bir platform oluşturmak olacak.

Kava,DeFi platformu MakerDAO’nu da yaptığına benzer şekilde kullanıcıların ABD doları ile bire bir sabitlenmiş bir stabilcoin, USDX karşılığında Kava protokolünde teminatlandırılmış borç pozisyonları (CDP’ler) oluşturmalarına izin verecek.

Kava CEO’su ve kurucu ortağı Brian Kerr, şirketin böyle bir yönetişim belirteci sunmasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Kerr, Harvest’in Aave ve Compound’dan ilham aldığını , ancak Harvest’in bu protokollerin sahip olduğu aynı yetenekleri daha geniş bir dijital varlık dizisine getireceğini söyledi.  Ayrıca şu açıklamada bulundu: 

“Bu uygulama, geliştiricilere Kava’nın açık merkezi olmayan ağında uygulamaları hızlı bir şekilde geliştirme yeteneği sağlayacaktır

Kava Hakkında

Kava, Cosmos blok zinciri birlikte çalışabilirlik projesi tarafından da kullanılan Tendermint fikir birliği algoritması üzerine inşa edilmiştir. Ayrıca Kava, BTC, XRP, BNB ve ATOM dahil olmak üzere büyük kripto para birimi varlıklarının kullanıcıları için istikrarlı paralar, krediler ve diğer finansal hizmetler sunan çok varlıklı bir DeFi platformudur. 

Daha fazla borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version