Muhabbit

DeFi Platformu Qubit’ten 80 Milyon Dolar Çalındı!

DeFi platformlarında hack olayları yaşanmaya devam ediyor!

qubit hack

qubit hack

DeFi platformlarının açıklarını bulan hacker, Binance Smart Chain blok zincirinde çalışan bir DeFi platformundan 80 milyon doları kendi cüzdanına aktardı. Qubit’ten çalınan fon miktarı göz önüne alındığında, yaşanan DeFi hack olaylarında yedinci sırada olduğunu söyleyebiliriz.

Qubit

Hacker, barrow/lending platformu olan Qubit’ten ödünç almak için sınırsız xETH bastı. Qubit Finance yaşanan olayla alakalı Twitter üzerinden bir gönderi paylaştı.

qubit twıtter

Ekip, güvenlik önlemlerini artırmak için çalıştıklarını söyledi. Saldırıyı yapan cüzdan adresi incelendiğinde, Qubit’in platformundan 206.809 adet BNB çaldığı ortaya çıktı. 206.809 BNB yaklaşık 80 milyon dolar ediyor.

Qubit Finance, kullanıcılara borç verme ve borçlanma (barrow/lending) gibi finansal hizmetler veren bir DeFi platformu olarak tanımlanabilir.

Qubit Nasıl Hacklendi?

Certıc securıty twıtter

Qubit’in akıllı sözleşmelerini denetleyen CertiK, hacker’ın karşılıksız olarak büyük miktarda xETH borçlandığını daha sonra xETH’leri teminat gösterip BNB satın aldığını açıkladı. CertiK bu adımların birkaç kez tekrarlandığını ve ardından saldırganın tüm varlıkları BNB’ye dönüştürdüğünü söyledi.

CoinGecko verilerine göre QBT son 24 saatte %25 düştü. Bu sabahki olayın kamuoyuna açıklanmasından sonra birçok kullanıcı elindeki QBT’yi sattı. Qubit geliştiricileri ise durumu inceleye devam ediyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version