Muhabbit

DeFi Platformunda Kilitlenen Değer 11 Milyar Doları Aştı

Kilitli değerlerin çoğu Uniswap ve Maker protokollerinde bulunuyor.

Defi

Merkezi olmayan finans (DeFi) endüstrisinin popülerliğinin tavan yaptığı bu günlerde, farklı DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer 11 milyar doları aştı.

Merkezi olmayan finansmanda kilitlenen toplam değer hızla artmaya devam ediyor ve şimdiki en yakın hedef 12 milyar dolar. DeFi Pulse internet sitesi tarafından paylaşılan son verilere göre, kilitli değerlerin çoğu Uniswap ve Maker protokollerinde bulunuyor.

DeFi platformlarında kilitlenen toplam değerin 1.99 milyar doları Uniswap protokolünde bulunuyor. Onu ikinci en yüksek değer olan 1.96 milyar dolar ile Maker ve son olarak 1.51 milyar dolar ile de Aave protokolü izliyor. Öte yandan, en fazla değere sahip diğer önemli protokolleri şu şekilde devam etmektedir. Curve Finance (1.33 Milyar $), WBTC (930.5M $), Compound (880.8 $), yearn.finance (813.7M $), Synthetix (623.4 milyon $), ve Balancer (472,7 milyon dolar).

Biraz geriye gidecek olursak merkezi olmayan finans endüstrisinin içinde kilitli olan varlıkların toplam değerinin 1 milyar dolarlık rakama ulaşması iki yıldan fazla sürmüştü. Ancak, aradan geçen zaman sonunda piyasada ani bir DeFi çılgınlığı ortaya çıktı. Bunun sonucunda da bu rakam sadece bir yıl içinde 11 milyar dolara ulaştı. Bu durum merkezi olmayan finans piyasasında devam eden büyümenin, yakın zamanda kilitli toplam değerinin 12 milyar dolara ulaşacağı gerçeğini göstermektedir.

Piyasada yaşanan bu Defi çılgınlığı ile ilgili olarak Neo’nun kurucusu Da Hongfei, 25 Eylül tarihinde bir canlı yayında açıklama yaptı. Hongfei, merkezi olmayan finans konusundaki popülerliğin henüz bitmediğini, aksine daha yeni başladığını söyledi.

DeFi sektöründeki her türlü türev, merkezi olmayan borsalar ve borç verme veya borç alma protokollerinin sürekli olarak büyüdüğünden bahseden Da, merkezi olmayan finans sektörünün gelecekte ekonomik yaşam üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacağına inandığını da söyledi.

Daha Fazla DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Daha Fazla Borsa Haberleri İçin: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version