Muhabbit

DeFi Token’ı Project Serum (SRM) Uçuyor!

Bir DeFi token’ı daha uçuşa geçti!

Serum Merkezsiz Borsa

Serum Merkezsiz Borsa

En yeni DeFi projelerinden biri olan Project Serum (Serum Projesi)’un token’ı Serum (SRM) listelenmesinin ardından bir gün geçmemişken yaşadığı fiyat artışıyla adeta uçuşa geçti.

11 Ağustos tarihinde yani dün başlatılan merkeziyetsiz borsa (DEX) Project Serum, kripto para türev borsası FTX ile düşük ücretli, yüksek hızlı ve uyumlu akıllı sözleşme Blockchain’i Solana’nın ortaklığıyla hayata geçirilmiştir.

Başta FTX ve sonrasında Binance üzerinde listeleneli 24 saat bile olmamışken 0,11 dolar olarak açılan fiyatı şu anda (10:30) 1,86 dolar civarında seyrediyor. Mevcut duruma bakacak olursak yaklaşık bir günde %1500’den fazla bir değer artışını gözlemleyebiliriz.

SRM’nin fiyat artışı aynı zamanda Coingecko üzerinden alınan verilere göre işlem hacmiyle de destekleniyor. İlk 12 saatte 350 milyon doları aşan işlem hacmiyle revaçta olan DeFi token’ının seyreltilmiş market sermayesi işe şu anda 300 milyon dolar seviyesinde.

FTX, Binance, BitMax gibi küresel kripto para borsaları tarafından listelenen token, 1Inch, TomoDEX gibi çeşitli DeFi protokollerinde de listelendi.

24 saat olmadan gösterdiği üstün başarı kripto para dünyasının da ilgisini çekti. Nuggets News CEO’su Alex Saunders,sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Project Serum ekibini tebrik etti.

Dün başlatılan Serum DEX, her hafta SRM yönetim token’larını yakarak platformda indirimlerin sürekliliğini sağlayacak. Üst sınır olarak 10 milyar arzı olan SRM, web sitesine göre dağıtılmaya başlandı. Etherscan verilerine göre dolaşımdaki mevcut arzı ise 160 milyon civarında.

Staking özelliğine sahip olan borsa, SerumBTC ve SerumUSD stablecoin’leri de çıkartacak. Yani zincirler arası sözleşmelerde yeni bir DEX dönemi başlayacak.

Son zamanlarda revaçta olan DeFi, token’larıyla bir bir zirveye yerleşiyor. Başka bir DeFi token’ı olan ChainLink’in LINK’i için de özellikle işlem hacmindeki artışın zirveye giden yolda ona yardımcı olduğundan bahsetmiştik. Son DeFi gözdesi Serum için de fiyat ve işlem hacmindeki artışın korelasyon içerisinde artışı bekleniyor.

Son Yazılar

Exit mobile version