Muhabbit

DeFi Üzerinde Kilitlenen Toplam Değer 75 Milyar $’a Ulaştı!

DeFi ekosistemi büyümeye devam ediyor.

Merkezi olmayan finans (DeFi) pazarındaki varlıkların değeri, önde gelen kripto para birimleri, Bitcoin ve Ethereum’un artan fiyatı sayesinde şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştı.

Analitik veri şirketi DeFi Pulse’a göre, DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer (TVL), 75 milyar dolara yükseldi.

DeFi

ABD doları cinsinden ifade edilen metrikteki son zamanlarda meydana gelen görünür büyüme, Aralık ayının başından bu yana artış gösteren Ethereum’un (ETH) yükselen fiyatına dayanıyor. Bilindiği üzere Ethereum fiyatı son birkaç günde yaptığı ani yükselişler ile 3500 $’ın üzerine çıktı.

Merkezi olmayan finansmanı ifade eden DeFi, finansal hizmetleri daha düşük maliyetlerle ve daha fazla erişilebilirlikle sağlamayı amaçlayan bir blok zinciri tabanlı protokoller koleksiyonunu temsil eder. Akıllı sözleşmeler olarak bilinen otomatik kod bloklarını kullanan protokoller, borç verme, varlık takası ve mevduata faiz sağlama gibi hizmetler sağlar. Bu eylemlerin büyük çoğunluğu Ethereum ağında gerçekleşir.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Bu faaliyetleri kolaylaştırmak için DeFi protokolleri, krediler ve borsalar için temel teminatı sağlamak üzere Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para varlıklarının depozitolarına dayanır. DeFi’da kilitlenen değer arttıkça, daha fazla katılımcı kredi ve döviz hizmetlerini daha iyi bir faiz oranıyla kullanabilir. Varlıklarını kilitleyen kullanıcılar faiz ödemeleriyle ödüllendirilir ve çoğu geleneksel finans endüstrisine göre daha fazla yıllık getiri sunar.

DeFi projeleri arasında Maker, %15.83’lık hakimiyeti ile pastanın en büyük parçasını alıyor. Bununla beraber Aave, Compound, Uniswap ve Curve Finance, en büyük 5 DeFi projesi olarak öne çıkıyor.

Daha fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Muhabbit DeFi Market Cap için: DeFi Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version