Muhabbit

Amerikan Teknoloji Devi Dell, IOTA (MIOTA) Grubuna Katılıyor!

Amerikan bilgisayar devi Dell, Tangle Teknolojisi’nin sistemlere nasıl entegre edileceğiyle alakalı çözümler üreten çalışma grubuna katılıyor.

Dell, Iota (MIOTA) grubuna katılıyor haberi bugün gündeme düşmüş durumda. Amerikan bilgisayar devi Dell, Tangle Teknolojisi’nin sistemlere nasıl entegre edileceğiyle alakalı çözümler üreten çalışma grubuna katılıyor. Iota bugünkü duyurusunda, Tangle Ağı’nın kullanılırlığını arttırmak amacıyla yeni çalışmaların başladığını açıkladı.

Tangle Ağı

Iota’nın Tangle Ağı, blokchainlerden farklı şekilde işler. Blockchainler gibi, Dağıtık Defter Teknolojisi(DLT) kullanılır. Fakat ağdaki işlemler kullanıcılar tarafından onaylanır. Bir transfer işlemi gerçekleştirmek istediğinizde kendinizden önceki işlemleri onaylarsınız. Böylece aslında işlem sıklığı ve miktarı arttıkça ağın güvenliği de aynı düzeyde artmış olur.

Dell haricinde, Alman elektronik sağlayıcısı STMicroelectronics ve Magdelburg Üniversitesi de dahil olmak üzere 15 farklı kuruluş çalışma grubuna dahil olmuş durumda. Eclipse Vakfı Genel Müdürü Mike Milinkovich, çalışma grubu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Iota’nın ölçeklenebilir, maliyetsiz ve bağımsız Dağıtık Defter Teknolojisi, üst düzey bir yönetişim sağlayacak.

Çalışmalar sayesinde çığır açan bu teknolojiye, uygulamaların eklenmesini sağlayacaklarını ve bu süreci hızlandıracaklarını sözlerine eklemeyi unutmadı.

Iota Vakfı Kurucu ortağı Dominik Schiener, birçok şirketin Tangle Ağı’nın kodlarını test etmek istediğini ve aynı zamanda kendilerine entegre etmeden önce gözden geçirip sisteme hakim olmak istediklerini belirtti. Schiener, ağın kapsamlı bir şekilde test edilmesini sağlayarak, Iota Vakfı’nın vizyonunu ve misyonunu geliştirmek için bu çalışma grubunun çok yararlı olacağını sözlerine ekledi.

Farklı grup ve kuruluşların bu çalışmaya dahil olması çok önemli.

Kurucu ortak David Sonstebo’ya göre ise açık kaynak projesi, Iota Teknolojisi’ne erişimin arttırılmasına yardımcı olacağına inandığını belirtti. Merkezsiz kimlikleştirme ve merkezsiz pazarlar, gerçek zamanlı ticareti ve transferi kolaylaştırıyor diyen Sonstebo, grubun ilk çalışmalarının bunlar üzerine olacağını önemle vurguladı.

Dell’den Steve Todd’a göre on yılın en önemli yükselişi data marketlerinde olacak. Todd’a göre 2030 yılına kadar bu alanda trilyon dolarlık alışverişler yapılacak. Bu nedenle Tangle Ağı’nı seçtiklerini belirten Todd, Iota Vakfı’na ve Tangle Teknolojisi’ne sonuna kadar güvendiğini sözlerine ekledi.

Son günlerde büyük tartışmalara sebep olan Iota, fiyatlama anlamında da iyi bir performans içerisinde. 1 ay gibi bir sürede $0.18 USD seviyelerinden $0.32 seviyelerine tırmanmış durumda. Bu çalışma grubunun Iota fiyatlamasına nasıl bir etkisi olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version