Muhabbit

Derecelendirme Kuruluşu Moody’s, Coinbase’in Notunu Düşürdü!

Moody’s, Coinbase’in notunun düşürüldüğünü ve bundan sonraki süreç için de incelemeye alındığını belirtti.

moodys coinbase

moodys coinbase

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Coinbase’in notunun düşürüldüğünü ve bundan sonraki süreç için de incelemeye alındığını belirtti.

Moody’s, Coinbase’in, bir şirketin finansal yükümlülüklerini yerine getirme kabiliyetine ilişkin görüşünü yansıtan Kurumsal Aile Derecelendirmesini (CFR), Ba2’den Ba3’e düşürdü ve bu da yatırım dışı olarak kabul edildi.

Bilindiği üzere kıdemli teminatsız senetler, bir şirketin herhangi bir varlığa dayanmayan ve iflas durumunda diğerlerinden önce geri ödenmesi gereken bir borç türüdür. Moody’s Coinbase’in bu kıdemli teminatsız notunu da Ba1’den Ba2’ye düşürdü.

Hatırlanacağı üzere mayıs ayının başlarında, Coinbase’in tahvillerinin ezici bir ilk çeyreğe tepki olarak düştüğü ve rapordan bu yana tahvillerin %9,5 daha düşmeye devam ettiği açıklanmıştı.

Moody’s, borsanın not düşürme gerekçesinde, Coinbase’in gelir modelinin ticaret hacimlerine, kullanıcı başına işlem etkinliğine ve genel kripto varlık fiyatlarına bağlı olduğunu vurguluyor. Şirket ayrıca, son dönemlerdeki kripto para fiyatlarının hızlı bir şekilde düşüşünün müşteri ticaret faaliyetinin azalmasına neden olduğunu ve bunun da şirkete daha zayıf gelir ve nakit akışına neden olduğunu söyledi.

Hatta piyasadaki bu belirsiz ortam ve keskin düşüş, Coinbase’i 14 Haziran’da personelinin yaklaşık %18’ini işten çıkarmaya zorladı. Ancak bu önlemle bile Moody’s, Coinbase’in kârlılığının mevcut ortamda bile kalmaya devam etmesini beklediğini söyledi.

Borsalar Rakiplerden Müşteri Çekme Yarışına Girdi

Borsalar son dönemlerde müşteri kapma yarışına devam ediyor. Bu kapsamda çeşitli kârlı özellikler açıklayan şirketler böylece müşteri portföyünü genişletmek istiyor. Son olarak Binance.US, Bitcoin için sıfır ücretli spot ticaret sunmaya başladıktan sonra, müşteriler için rekabet Amerika Birleşik Devletleri’nde kızışmaya başladı. Binance’in başlatmış olduğu bu girişimin, 2018’de komisyonsuz kripto para ticaretine öncülük eden ticaret platformu Robinhood’un ayak izlerini takip ettiği belirtiliyor.

Bu gibi girişimlere katılan Coinbase de kullanıcıları platforma çekmek amacıyla 23 Haziran’da yaptığı açıklamada, Coinbase müşterilerinin Polygon üzerinde ETH, MATIC ve USDC gönderip alabileceklerini ayrıca Solana’da ise USDC gönderip alabileceklerini duyurdu.

Ancak atılan bu adımlar ve yeni girişimler görünen o ki belirli kriterleri karşılamaya yetmiyor. Bu nedende derecelendirme kuruluşu Moody’s, kripto para fiyatlarının düşmeye devam etmesi ve borsadaki işlem hacimlerinin aynı kalması veya daha fazla düşmesi durumunda, daha fazla not indirimi yapacağını belirtti. Bunun için sadece kripto para fiyatları ve hacimlere değil aynı zamanda, firmanın giderleri azaltıp azaltamayacağına, yetenekleri koruma kabiliyetinin yanı sıra potansiyel kripto varlık düzenleyici gelişmelerine de bakılacağı belirtildi.

Son olarak raporda derecelendirme kuruluşu, Coinbase’in bir ayı piyasası sırasında bile kâr elde edebilmesi ve gelirini ticaret ve kripto para fiyatlarıyla ilişkili olmayan diğer akışlar aracılığıyla çeşitlendirmesi durumunda notunun, gelecekte tekrar yükseltilebileceğini belirtiyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version