Muhabbit

Deutsche Börse Group, Kripto Para Hizmet Sağlayıcısı Crypto Finance AG’nin Çoğunluk Hissesini Aldı!

Satın alma yoluyla şirket, dijital varlıklara yönelik hizmetlerini daha da genişletmek istiyor.

Deutsche Börse Group

Deutsche Börse Group

Alman borsa operatörü Deutsche Börse Group, İsviçreli fintech firması Crypto Finance AG’nin çoğunluk hissesini satın aldığını duyurdu.

29 Haziran tarihinde yapılan açıklamaya göre Deutsche Börse Group, kurumsal ve profesyonel müşterilere dijital varlıklarda alım satım, depolama ve yatırım sunan bir finans grubu olan Crypto Finance AG’nin çoğunluk hissesini satın aldı. Deutsche Börse’nin ödediği miktar ile ilgili net bir miktar belirtilmezken, bu alımın 100 milyon İsveç frangından fazla olabileceği belirtiliyor.

Crypto Finance AG, kurumsal ve profesyonel müşteriler için 200’den fazla dijital varlıkta kripto para ticareti, depolama ve yatırım araçları sunmaktadır. Zug merkezli işletme, İsviçre düzenleyicisi olan İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Kurumu (FINMA) tarafından denetlenmektedir. Satın alma yoluyla Deutsche Börse, saklama gibi ticaret sonrası hizmetler de dahil olmak üzere yatırımlar için doğrudan bir giriş noktası sağlayarak dijital varlıklara yönelik adımlarını daha da genişletmek istiyor.

Deutsche Börse’de Trading & Clearing Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Book, yeni alım ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Dijital varlıklar finans sektörünü dönüştürecek. Bu yeni varlık sınıfında aktif olmak isteyen ve güvenilir bir ortak isteyen yerleşik finans kurumlarından artan talep var.”

Book ayrıca, Crypto Finance’in, Deutsche Börse’nin, gayrimenkul ve sanat için bir dijital varlık pazarı olan 360X’e yapılan yatırımı ve merkezi olarak temizlenmiş kripto para borsasında işlem gören notları (ETN) içeren mevcut dijital varlık girişimlerini tamamladığını da sözlerine ekledi.

Crypto Finance AG CEO’su ve Kurucusu Jan Brzezek ise şunları söyledi:

“Başlangıçtan beri amacımız eski ve yeni dünyalar arasında köprü kurmaktı. Bu nedenle, geleneksel finansal piyasa altyapısına güven, itibar ve uzmanlık getiren Deutsche Börse gibi tarafsız bir ortakla birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz.”

Deutsche Börse Group Hakkında

Uluslararası bir değişim organizasyonu ve yenilikçi piyasa altyapısı sağlayıcısı olarak Deutsche Börse Group, geniş ürün, hizmet ve teknoloji yelpazesiyle, sürdürülebilir ekonomiler için güvenli ve verimli pazarlar düzenlemektedir. 9.000’den fazla çalışanı ile Grubun genel merkezi Frankfurt/Ren-Main finans merkezinde ve Lüksemburg, Prag, Londra, New York, Chicago, Hong Kong, Singapur, Pekin gibi yerlerde güçlü bir küresel varlığa sahiptir.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version