Muhabbit

Dev Banka DBS’in Kripto Para Borsası Hacim Rekoru Kırdı!

Borsanın, 2021 yılının ilk çeyreğinde kripto para hacminde on kat artış olduğu bildirildi.

dbs kripto para muhabbit

dbs kripto para muhabbit

Singapur’un en büyük perakende ve ticari bankası olan DBS Bank, kurumsal kripto para borsasının Aralık 2020’de piyasaya sürülmesinin ardından 2021 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

DBS finans müdürü Chng Sok Hui, bankanın üç aylık net karının tarihte ilk kez 2 milyar doları aştığını ve bir önceki çeyreğe göre iki katına çıkarak rekor performans gösterdiğini söyledi.

DBS CEO’su Piyush Gupta, DBS tarafından başlatılan kripto para platformu DBS Digital Exchange’in bankanın ticaret hacmine önemli bir rol oynadığını ve platformun günlük işlem hacimlerinde on kat artış göstererek 30-40 milyon dolara ulaştığını söyledi. 

Hatırlanacağı üzere DBS itibari para biriminden kripto para birimine bir değişim platformu başlattığını duyurmuş ve DBS Digital Exchange olarak adlandırılan ticaret platformunda, Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) ve XRP (XRP)’nin yer aldığı dört kripto varlığıyla kullanıcıların işlem yapmalarına izin vermeye başlamıştı.

CEO, şirketin 2021 yılının 2. çeyreği için planlanan ilk güvenlik tokenı teklifi de dahil olmak üzere yeni başlatılan kripto para borsası için daha fazla plan yaptığını açıkladı. Gupta ayrıca, küresel bankalar arası işlemlere odaklanan yeni bir blok zinciri girişimi oluşturmak için şirketin ABD yatırım bankası JPMorgan ve Singapur devlet yatırım şirketi Temasek ile işbirliği yapılacağını belirtti. CEO ayrıca blockchain teknolojisi ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Blockchain paradigmayı değiştirebilir.  Blockchain teknolojisi sayesinde yazılı mesaj kadar hızlı bir şekilde ödeme için gerekli imkanlar dijitalleştirilmiş forma dönüştürülebilir.”

Gupta, DBS ve JPMorgan’ın blockchain teknolojisi destekli sınır ötesi ödemelerinin Singapur doları ve ABD dolarını içeren testleri içereceğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Diğer bankaları aktif olarak sistemin bir parçası haline getiriyoruz. Eğer bunu yapabilirsek, ödemeler için oyunun kurallarını değiştiren bir altyapının önemli bir parçası olacağız.”

DBS Hakkında

DBS Bank, Singapur merkezli büyük bir bankadır. Banka, Temmuz 1968 tarihinde Singapur hükûmeti tarafından kurulmuş olup 2003 yılına kadar The Development Bank of Singapore Limited adıyla bilinen banka Temasek Holding’in yan kuruluşudur. 

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Borsa Haberleri İçin: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version