Muhabbit

Dev Çin Bankaları Dijital Yuan Cüzdanı Başvurularına Destek Verecek!

Devlete ait altı banka, dijital yuan desteğini açıkladı.

dijital yuan

Çin’in büyük devlet bankaları, dijital yuan cüzdanlarına erişmek isteyen vatandaşlar için destek sağlayacağını açıkladı.

Bu gelişme, Çin’in farklı bölgelerinde gerçekleşen çok aşamalı dijital yuan testlerinin kapsam olarak genişleme sürecinde olduğunu gösteriyor. Çin devletine ait medya kuruluşu Securities Times tarafından yapılan bir açıklamaya göre, özellikle Şangay’daki devlete ait altı ticari banka, kamu kullanıcılarının cüzdan aktivasyonlarına başvurmalarına izin verecek.

Altı banka arasında Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank, Agricultural Bank of China, Bank of China, Postal Savings Bank of China and Bank of Communications bulunmaktadır.

Yapılan açıklamada bu hareketin oldukça önemli olduğu dile getirildi. Çünkü önceki testlerde, dijital bir yuan cüzdanı etkinleştirmek için ya bir piyango kazanmaları ya da davet edilmeleri gerekiyordu. Artık böyle bir gereksinime ihtiyaç duymadan yapılacak işlemler halkı daha aktif katılımcılar haline getirebilecek. Bu sayede kullanıcılar etkinleştirilmiş dijital yuan cüzdanlarına para yükleyerek ödeme yöntemini destekleyen herhangi bir mağazada ödeme yapabilecekler.

Açıklamada ayrıca, kullanıcılar bir banka tarafından sağlanan dijital yuan cüzdan uygulamasına QR kodunu taradıktan sonra gerçek isimleri, kimlik ve cep telefonu numaralarını ve e-postalarını girerek ulaşabilecekler.

Çin’in bu alanda yapmış olduğu artan denemeleri, ülkenin dijital para biriminin gün geçtikçe hayata geçmeye hazır hale geldiğini gösteriyor. Geçen yıldan bu yana, Pekin, Shenzhen, Suzhou ve Chengdu gibi birçok Çin şehri merkez bankasının dijital para birimini test etmek için şehir çapında dijital yuan piyango hediye etkinlikleri düzenledi. 

Çin, dolaşımdaki kağıt paranın maliyetini azaltmak ve politika yapıcıların para arzı üzerindeki kontrolünü artırmak için ilk olarak altı yıldan uzun bir süre önce dijital para birimlerini araştırmaya başladı. O günden bu yana çok fazla yol alan Çin, merkez bankası dijital para birimi alanında diğer dünya ülkelerinin oldukça önünde yer alıyor. Test aşamaları da başarılı devam eden dijital yuan’ın tam olarak ne zaman uygulamaya başlayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Dijital yuanın gelişimini takip etmek için; Dijital Yuan Haberleri

Daha fazla CBDC için; CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version