Muhabbit

Dev Çin Bankası, Bitcoin İle Alınabilen 3 Milyar Dolarlık Tahvil Satacak!

Tahviller fiat veya Bitcoin kullanılarak satın alınabilecek.

Çin’li bankacılık devi China Construction Bank (CCB), blockchain tabanlı teknolojiyi kullanarak 3 milyar dolara kadar tahvil satmayı düşündüğünü bildirdi. Satış, yatırımcıların tahvilleri Bitcoin gibi kripto para birimleri veya nakit olarak satın almalarına izin verecek.

CCB, satışları gerçekleştirmek için Hong Kong merkezli bir fintech şirketi olan Fusang ile ortaklık yapacağını bildirdi. Ortaklık, potansiyel alıcı sayısını artırmak amacıyla hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıları hedef alacak.

100 $ gibi düşük bir fiyata tahvil satın alınabileceğini bildiren banka, satışların Çinli olmayan yatırımcıları da içerebileceğini bildirdi. Banka Tahvil karşılığında yatırımcılara yaklaşık % 0,75’lik bir yıllık getiri sağlayacağını açıkladı. Ayrıca Çin bankasının sunduğu tahviller, kripto para birimini de destekleyen Fusang’ın borsasında listelenecek.

Tahvil, CCB’nin Lauban’daki Malezya kolu aracılığıyla 13 Kasım tarihinde ihracı başlayacak olan bir mevduat sertifikası olarak sunulacak.

Fusang, bu teklifi blockchain tabanlı platformu için bir test olarak görüyor. Eğer her şey yolunda giderse Fusang, Yuan ve potansiyel olarak diğer para birimlerinin ihracı konusunda daha fazla Çin bankasıyla çalışmayı düşündüğünü bildirdi.

CCB’nin Lauban’daki CEO’su, konu ile ilgili yaptığı açıklama ile şu ifadelere yer verdi:

“Bu test fintech ile daha geniş finans piyasaları arasındaki ayrımı daraltacak.”

Blockchain teknolojisini kullanarak tahvil ihraç etmek, son zamanlarda Asya’da gündeme gelmeye başladı. Hatırlanacağı üzere bu yılın başlarında Tayland Bankası, IBM Cloud’un blockchain tabanlı teknolojisini kullanarak bir dizi devlet tasarruf bonosu başlatmıştı. Bank of Thailand, lansmanın, tahvil ihracı için gereken süreyi ve tahvillerinin daha küçük kurumsal veya bireysel yatırımcılara erişilebilirliğini artırmayı hedeflediğini açıklamıştı.

Bu ilk blockchain tabanlı tahvil teklifleri başarıya ulaşırsa, dünyada blockchain tabanlı teknolojinin giderek daha fazla kullanılacağını görebiliriz.

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version