Muhabbit

Dev Havayolu Şirketi Blockchain Tabanlı Seyahat Sistemine Geçiyor!

Şirket, durgunlaşan havacılık sektörünü canlandırmak istiyor.

Dev havacılık şirketi Air France, yolcuları için COVID-19 test sonuçlarını doğrulamak üzere blockchain tabanlı bir sistemi denemeye hazırlanıyor.

Bilindiği üzere seyahat ve turizm, koronavirüs salgınının neden olduğu kısıtlamalardan en çok etkilenen sektörlerden biri olduğundan, birçok kuruluş giderek daha fazla dijital ve temassız çözümlere öncelik veriyor.

Birleşmiş Milletler haber ajansı tarafından yayımlanan bir rapora göre havayolları koronavirüs salgınına karşı tahmini 314 milyar dolar kaybetti ve hava yolculuğu %60’ın üzerinde azaldı. Sosyal mesafe protokollerine bağlı kalmak için şirketler, blok zinciri gibi dijital temel katmanlar gerektiren temassız protokollere giderek daha fazla öncelik veriyor.

Bu kapsamda Air France, blockchain tabanlı bir COVID-19 seyahat sistemini test etmek için MedAire, SGS, International SOS ve Uluslararası Ticaret Odası ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Air France, MedAire ve International SOS tarafından geliştirilen ICC AOKpass sisteminin pilot testlerine 11 Mart’tan itibaren başlayacak. ICC AOKpass, gezginlerin akıllı telefonlarına yükleyebilecekleri ve onaylı laboratuvarlardan alınan COVID-19 test sonuçlarının güvenli bir kaydını içeren bir uygulamadır.

ICC AOKpass, kullanıcının COVID-19 negatif durumunun güvenli bir şekilde doğrulanması görevi göreceğinden, uygulama ile gezginlerin kağıt belge üzerinden test sonucu sunmasına gerek kalmayacak.

Air France müşteri deneyimi direktörü Catherine Villar, koronavirüs salgını sırasında seyahat sektöründeki dijital inovasyon ihtiyacını yorumlayarak şunları söyledi:

“AOKpass çözümünün test çalışmaları ile toplu olarak geçirdiğimiz değişikliklerin uzun vadede yolculuğu değiştireceğine inanıyoruz. Bunun yanında yeni zorlukların üstesinden gelmemize yardımcı olabilecek tüm inovasyon projelerini desteklemeye kararlıyız.”

23 Şubat tarihinde yapılan duyuru ile test aşaması dört hafta sürecek olan uygulama ilk olarak yalnızca Paris CDG-Pointe-à-Pitre ve Paris CDG-Fort-de-France rotasını kapsayacak. Sistemin yakın zaman içinde daha geniş rotalarda da kullanılması bekleniyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version