Muhabbit

Dev İtalyan Bankası Banca Generali 2021 Yılında Kripto Para Hizmetlerini Başlatıyor!

Banca Generali, 2021 yılından itibaren müşterilerine kripto para hizmeti sunacak.

İtalya’da faaliyet gösteren dev özel banka Banca Generali, 2021 yılından itibaren kripto para birimi hizmetleri sunmayı planladığını duyurdu. 15 Aralık 2020 tarihinde yapılan bir duyuruya göre Banca Generali, geleneksel finans kurumlarına dijital varlıkları yönetmek için çözümler sunan bir fintech şirketi Conio ile kurumsal ve ticari bir ortak yapacak.

Banca Generali’de görevli bir üst düzey yönetici konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, verecekleri kripto para hizmetlerinin detaylarını açıkladı. Yetkili, bankanın yakın gelecekte bir kripto para birimi borsası başlatmayı planlamadığını, bunun yerine cüzdan olarak Conio ile hizmet sağlamayı planladıklarını dile getirdi.

Bunun yanında Banca Generali, bankanın müşterilerine sunduğu dijital hizmet yelpazesinin bir parçası olarak şirketin büyümesini ve ürünlerinin dağıtımını desteklemek için Conio’dan bir hisse satın alımı da gerçekleştireceğini açıkladı. Hatta banka bu kapsamda, Conio’nun 14 milyon dolarlık sermaye artırımına katılım sağladı.

Banca Generali, 2020 yılında gelecek yıllar için kripto paralar ile ilgili planlarını açıklayan tek İtalyan bankası değil. Hatırlanacağı üzere 2020 yılının Mart ayında yine büyük İtalyan bankası Banco Sella, müşterilerin Hype platformu aracılığıyla Bitcoin satın almalarına, satmalarına ve saklamalarına olanak tanıyan kendi Bitcoin ticaret hizmetini başlattığını duyurmuştu.

Conio Hakkında

2015 yılında kurulan Conio, İtalya faaliyet gösteren ilk Bitcoin cüzdanı olarak işlemler gerçekleştiriyor. Firma, bankalar gibi kurumları hedefleyen özel bir saklama teknolojisi geliştirerek kullanıma sunmuş durumda. Conio’nun, geliştirdiği teknolojisi sayesinde, Hype ve Nexi Açık Bankacılık gibi büyük fintech bankacılık platformlarıyla ortaklıkları bulunuyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version