Muhabbit

Dev Kripto Para Borsası, Piyasa Çöküşünü Sebep Göstererek, İşe Alımları Durdurduğunu Açıkladı!

Borsa, mevcut piyasa koşulları ve kripto para piyasasındaki çöküş nedeniyle, kabul edilen bazı iş tekliflerini iptal edeceğini duyurdu.

Önde gelen kripto para borsalarından Coinbase, kısa süre önce yaptığı açıklamada, mevcut piyasa koşulları ve kripto para piyasasındaki çöküş nedeniyle, kabul edilen bazı iş tekliflerini iptal edeceğini duyurdu. Böylece borsa, işe yeni başlayacak adayların, işe alım süreçlerinin şimdilik bekletileceğini ve mevcut duraklamayı uzatacağını açıkladı.

Şirket, hâlihazırda bu durumdan etkilenen kişi sayısını açıklamazken, bu durumun sınırlı istisnalarda geçerli olacağını söyledi. Bunun yanında alınan bu kararın süresi konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Coinbase’in Baş İnsan Kaynakları Sorumlusu LJ Brock, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Güvenlik ve uyumluluk için belirlediğimiz yüksek standartları karşılamak veya diğer kritik görevleri desteklemek için gerekli olan roller dışında, uzun süreli işe alım duraklaması dönemine girdik.” 

Haber, Coinbase’in gelirlerini artırmak amacıyla harcamaların azaltılmasını içeren yeni bir girişim başlatmasından kısa süre sonra gelmiş oldu.

Borsalar Çalışanlarını Çıkarıyor

Coinbase tarafından açıklanan işe alım süreci ile ilgili açıklama aslında, yalnız bu borsaya ait bir durum değil. Kısa süre önce açıklama yapan, Winklevoss ikizleri tarafından kurulan kripto para borsası Gemini, iş gücünü yaklaşık %10 oranında azalttığını açıkladı. Borsa, işten çıkarma süreci ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ekip liderlerinden yalnızca misyonumuz için kritik olan ürünlere odaklanmalarını ve ekiplerin bir süre devam etmesi muhtemel mevcut, çalkantılı piyasa koşulları için doğru boyutta olup olmadığını değerlendirmelerini istedik. Çok düşündük ve düşündükten sonra, iş gücümüzün yaklaşık %10’u ile yollarımızı ayırmak için zor ama gerekli kararı aldık.”

Winklevoss kardeşler ayrıca, şu anda durgunluk dönemine giren daralma aşamasında olduklarını açıkladı. Bu nedenle de mevcut durumun makroekonomik ve jeopolitik kargaşa ile daha da karmaşık hale geldiği belirtildi.

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version