Muhabbit

IBM, Bekleneni Veremeyen Blockchain Ekibini Dağıtıyor!

Şirket büyük bir yapılanmaya gideceğini belirtiyor.

Teknoloji devi IBM’in blockchain ekibinin dağıtıldığı ve ilgili birimin artık faaliyet göstermeyeceğine dair iddialar ortaya atıldı.

Eski IBM blockchain çalışanlarıyla yapılan bir röportajda yer alan bilgilere göre şirketin, büyük bir yeniden yapılanmaya gittiği ve yeni yapılanma içinde bir blockchain ekibi olmayacağı bu nedenle de IBM’deki blockchain alanında çalışanlarının çoğunun işten ayrıldığı söyleniyor.

Başka bir kaynağa göre ise, IBM’in blok zinciri biriminin üst üste iki yıl boyunca gelir hedeflerini karşılayamadığı, kurumsal blok zincirine yönelik beklentilerin çok yüksek olmasına rağmen gerekli başarının elde edilemediği bildirildi. Bu nedenle de çalışanların tasfiyesine karar verildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan IBM halkla ilişkiler direktörü Holli Haswell iddiaların doğru olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Blok zinciri işimiz iyi gidiyor, büyümeyi sürdürmek için bazı liderleri ve iş birimlerini yeniden düzenledik, bunu her yıl yapıyoruz. IBM, şirket genelinde blok zincirine adanmış güçlü bir ekibe sahip. Bazı kaynakları değiştirdik ancak teknolojiye, blok zinciri ekosistemine ve hizmetlere bağlı kalmaya devam ediyoruz. Blok zinciri bulut işimiz için bir itici güç olarak görüyoruz.”

Bilindiği üzere IBM, teknolojinin endüstrilerin iş yapma şeklini dönüştüreceğini açıkladığı 2016 yılından bu yana blockchain teknolojisine ciddi yatırımlar yaptı. Bu kapsamda da geçtiğimiz birkaç yıl içinde IBM, Hyperledger Fabric üzerine kurulu bir dizi blok zinciri ağıyla çalışmalar gerçekleştirdi. Ancak görünen o ki IBM büyük umutlar ile yatırım yaptığı blockchain teknolojisinden beklediğini bulamadı.

Kripto para birimleri ve halka açık blok zinciri ağları 2020’de gelişiyor gibi görünse de, COVID-19‘un ekonomik şoku, büyük firmaların içindeki inovasyon departmanlarını etkiledi, bu kapsamda da blok zinciri gibi hemen gelir getirmeyen alanlar sekteye uğradı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version