Muhabbit

Dev Tayland Bankası DeFi İçin 50 Milyon Dolarlık Fon Oluşturdu!

Banka blockchain teknolojisini yakından takip ediyor.

Tayland’ın 1907 yılında kraliyet tüzüğü ile kurulmuş olan en eski ve büyük bankası Siam Commercial Bank yenilikçi finansal teknolojilerin güçlü bir destekçisi olarak yatırımlarını çeşitlendirmeye devam ediyor. Kurumun bir yan girişim kolu olan SCB 10X, 9 Şubat 2021 tarihinde yapmış olduğu bir açıklama ile erken ve büyüme aşamalarında küresel blok zinciri, merkezi olmayan finans (DeFi) ve dijital varlık girişimlerine yapılacak yatırımlarda kullanılacak 50 milyon dolarlık yeni bir fon oluşturulduğunu duyurdu.

Fon, Siam Commercial Bank’ın blockchain teknolojisi ve fintech alanına yaptığı girişimlerin en sonuncusu. Bilindiği üzere kurum, daha önce blockchain destekli bir mobil uygulamada Ripple ile ortaklık kurmuş ve sınır ötesi ödemelerde RippleNet’i kullanmak için Azimo ile çalışmıştı. 

Tayland’ın büyük bir para havalesi hedefi olduğu göz önüne alındığında , SCB, blok zincirinin ve diğer fintech gelişmelerinin ülkeye sunduğu potansiyel faydalardan yararlanmak istiyor. SCB 10X’in baş girişim ve yatırım sorumlusu Mukaya Panich, yeni fonun lansmanı için yaptığı resmi açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Finans sektöründe blockchain destekli finansal hizmetler, finansal katılımı genişletme, açık erişimi kolaylaştırma ve yeniliği teşvik etme potansiyeline sahip. 50 milyon dolarlık yeni fonumuzla, blockchain altyapısı, blockchain yenilikçi uygulamaları ve küresel olarak merkezi olmayan finans alanında yenilikçi ve gelecek vaat eden girişimlere sermaye yığınına yatırım yapacağız.”

Aralık 2020’de Bangkok’ta düzenlenen küresel bir DeFi ve blockchain sanal zirvesi olan REDeFiNE TOMORROW’da yakın zamanda yapılan bir konferansta konuşma yapan Panich, diğer fırsatların yanı sıra DeFi’nin geleneksel finans ile entegrasyonunun geleceği ve merkezi olmayan yönetişimin önemi hakkında olumlu açıklamalarda bulunmuştu. Görünen o ki şirket blockchain teknolojisi alanında düşündüklerini artık faaliyete geçirmeye karar verdi.

Bunların yanında SCB 10X’in Akripto para firması BlockFi‘de bir yatırımcı olduğu ve yakın zamanda DeFi ekosistemi geliştiricisi Alpha Finance Lab. ile güçlerini birleştirdiği de biliniyor.

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version