Muhabbit

Blockstream, Madencilik Faaliyetlerini Büyütüyor!

Şirket, 25 milyon dolarlık Bitcoin madencilik cihazı aldı.

Teknoloji şirketi Blockstream 27 Ocak 2021 tarihinde yaptığı bir açıklama ile, Shenzhen merkezli bir donanım üreticisi olan MicroBT’den 25 milyon dolar değerinde WhatsMiner Bitcoin madencilik ekipmanı satın aldığını duyurdu

Blockstream tarafından yapılan açıklamada konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

“Madencilik hizmetimizin 2017 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana madencilik donanımını kapsamlı bir şekilde test ediyoruz. Şu anda piyasada MicroBT’nin WhatsMiner madencilik cihazlarından daha iyi donanım olmadığını söyleyebiliriz.”

Bilindiği üzere şirket 2017 yılından itibaren aktif bir şekilde Bitcoin madenciliği faaliyeti sürdürüyor. Bu kapsamda da şirket, 2019 yılında bir madencilik havuzu kurmuştu.

Yeni alınan madencilik cihazlarının yıl içinde şirketin Kuzey Amerika ve Kanada’da bulunan madencilik tesislerine kurulacağı açıklandı. Kuzey Amerika’da 300 megavatlık operasyonları sürdüren Blockstream, yaptığı açıklama ile 2021 yılı boyunca agresif bir şekilde büyüme planlarının bulunduğunu bildirdi.

Bu gelişme, son zamanlara madencilik alanındaki kurumsal ilginin yanı sıra madencilik donanımı için yüksek talep pazarının genişlemesinin yaşandığı bir döneme denk geliyor. Bilindiği üzere büyük şirketler Bitcoin yatırımlarının yanında bir yandan da madencilik faaliyetleri sürdürmeye başladı.

Blockstream  Hakkında

Blockstream, merkezi Kanada’da bulunan ve dünya çapında ofisleri ve personeli olan, şirketin CEO’luk görevinin ise meşhur Adam Back’in yaptığı blockchain teknoloji şirketidir. Şirket, Bitcoin ve diğer dijital varlıkların depolanması ve aktarılması için bir dizi ürün ve hizmet geliştirmektedir.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version