Muhabbit

Dev Yatırım Şirketi Yöneticisi: Volatilite Düşerse Bitcoin Dijital Altın Olabilir!

Yönetici, Bitcoin fiyat hareketliliğinin düzelmesi durumunda dijital altın haline gelebileceğini söyledi.

Altın bitcoin muhabbit

Dev yatırım şirketi Bridgewater Associates’ın yatırım araştırması direktörü Rebecca Patterson, kripto para biriminin volatilitesinin düşüp, likiditesinin düzenleyici kesinlik ile belirlenmesi halinde Bitcoin’in dijital altın haline gelebileceğini söyledi.

Bloomberg  ile yaptığı bir röportajda Patterson, Bitcoin’i alternatif para birimi olarak görmediğini ancak bir değer deposu olarak altına kıyasla daha iyi olacağını savundu.

Bitcoin’in “dijital altın” olma potansiyeline sahip olduğuna inandığını da belirten yönetici bu durumun ancak volatilitesi, likiditesi ve yasal durumuyla ilgili sorunlar çözüldükten sonra olabileceğini belirtti. 

Amiral gemisi kripto para birimi olan Bitcoin, yatırımcılar için itibari para enflasyonuna karşı bir koruma olarak değer taşımaya devam ediyor. Çünkü yatırımcılar, merkez bankası baskısı ile fiat para birimlerinin değerini kaybetmesinden endişe ederken kripto paralara yönelmeye devam ediyor.  

Bridgewater yöneticisine göre şu anda Bitcoin bir tweet ile %10 hareket edebiliyor, bu çoğu kurumsal yatırımcı için tam olarak bir servet deposu olarak görülmeyebilir. Ona göre yatırımcılar bir şekilde oynaklığın düştüğünü görmeli. 

Patterson, Bitcoin ve diğer para birimleri etrafında gelişen gerçek bir düzenleyici ekosisteme ne kadar çok sahip olunursa, diğer yatırımcı türlerinin de o kadar rahat gelişeceğini ve bunun likiditeyi getirerek oynaklığı azaltacağını belirtiyor.

Bridgewater Associates Hakkında

Bridgewater Associates, 1975 yılında Ray Dalio tarafından kurulan, yaklaşık 160 milyar $ ‘lık yönetim altındaki varlıkları ile dünyanın en büyük hedge fonudur. Firma, kurumsal yatırımcılar ve diğer yüksek net değerli bireyler tarafından piyasa ortamından bağımsız olarak istikrarlı getiri elde etme konusunda güvenilen bir şirkettir.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version