Muhabbit

Devlet Kurumları Chainalysis’in Gelirlerini İkiye Katladı!

Kripto paraların ve transferlerinin takibini gerçekleştiren devlet kurumları, veriler karşılığı şirkete ödeme yapıyor.

Chainalysis

Chainalysis

Blockchain analiz firması Chainalysis geçtiğimiz yıla göre gelirlerini iki katına çıkardığını açıkladı. Devlet kurumları ile gerçekleştirdiği anlaşmalar sonrası yaşanan gelir artışı Chainalysis tarafında sevinçle karşılandı.

Bu noktada devlet kurumlarına teşekkürlerini ileten Chainalysis, devlet kurumlarına kripto paralar ve blockchain teknolojisi ile ilgili güzenli veri aktarımları yapmakta. Kripto paraların ve transferlerinin takibini gerçekleştiren devlet kurumları, veriler karşılığı şirkete ödeme yapıyor.

Net bir rakam paylaşmayan Chainalysis, yüzde 100’lük artışı bir blog yazısı ile duyurdu.

Devam eden süreçte yüzde de gelirlerin artmasını beklediğini açıklayan analiz şirketi, çeyrek başına yüzde 32’lik bir artıştan söz etmekte.

Chainalysis her ne kadar devlet kurumlarına sağladığı veriler ile tanınsa da, yapılan açıklamada son çeyrekte devlet dışı sektörlereki müşterilerin sayısının yüzde 65 arttığı belirtilmekte. Buna göre şirket hem yüksek öncelikli devlet kurumlarına hemde özel şirket ve kurumlara aynı anda hizmet vermekte.

İki Önemli İsim Chainalysis’e Katıldı

Yayınlanan blog yazısında iki yeni ismin daha ekibe katıldığı duyuruldu. Adalet Bakanlığı ve FinCEN eski çalışanı Amanda Wick ve Hazine Bakanlığı eski çalışanı Don Spies’ın Chainalysis’e katıldığı açıklandı.

Dünyaya Açılıyor

Yapılan açıklamada şirketin genişleme politikası kapsamında iki yeni ofis açacağı duyuruldu. İki yeni ofis duyurusu yapan Chainalysis, Tokyo ve Singapur’da ofis açacak.

Geçtiğimiz dönemde gelir elde edememesi sebebiyle kapanacağı gözüyle bakılan Chainalysis, devlet kurumlarıyla yapılan anlaşmalar ile birlikte adeta yeniden doğmuş durumda. 2020 yılında yaptığı anlaşmalar ile adından sıkça söz ettiren Chainalysis, kripto para takip sistemleri ve blockchain çözümleri noktasında en çok başvurulan şirketlerin başında geliyor.

Düzenlemelere giden bu yolda devlet kurumları ve analiz firmaları arasındaki anlaşmalar büyük önem barındırıyor.Devlet kurumlarının blockchain analiz firmaları ile çalışmasını nasıl yorumlarsınız?

Son Yazılar

Exit mobile version