Muhabbit

DIA, Polkadot Ekosistemi İle Entegre Olacağını Duyurdu!

Polkadot, DIA için destek sunacak.

Açık kaynaklı oracle platformu DIA, 12 kasım tarihinde yapılan bir duyuru ile popüler DeFi ekosistemi Polkadot ile entegre olacağını duyurdu. Yapılan duyuruya göre, DIA oracle’larının bu ekosisteme entegrasyonu , merkezi olmayan finans ağı sisteminin geliştirilmesine yol açacak. Ayrıca DeFi dApp’leri veya platformdaki diğer uygulamaları oluşturacak olan projeler, şeffaf bir şekilde erişilebilir ve doğrulanmış gerçek dünya verileriyle donatılacak.

Sürekli genişleyen ve yatırımcı lehine açık finansa odaklanan DIA, blok zinciri bağlama platformunun verimliliği ile sorunsuz bir şekilde birleşiyor. 

DIA, blockchain teknolojisinin doğası gereği ölçeklendiren pratik bir çözüm sunmak ve mevcut blockchain mimarisine daha fazla verimlilik sunmak üzere Polkadot işbirliğini gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Ortak bir onaylayıcı grubu, aynı merkezden bağlanan farklı blok zincirlerini güvence altına alabildiğinden, bu, benzeri görülmemiş bir ekonomik istikrar sunar. Spesifik olarak, Polkadot protokolünün uygulanması, kontrolü merkezi internet tekellerinden veri üreten son kullanıcıya doğru şekilde, tersine çeviren daha geniş bir vizyonun parçasıdır.

Şu anda Polkadot alt tabaka ekosistemine entegre olmanın ilk aşamalarında olan DIA, açık kaynak oracle’larının, platformun gelecek vaat eden DeFi ekosistemine entegrasyonunun başlangıcını işaret ediyor. 

DIA, ilk aşamaya veri akışlarının sağlanmasıyla başlayacak. DIA, bunu başarmak için, herhangi bir Polkadot tabanlı parachain’in, kendi parachain’lerinde oluşturmak zorunda kalmadan DIA veri beslemelerine doğrudan erişmesine izin veren bir zincir dışı işçi sağlayacaktır.  Zincir dışı işçi, Polkadot’a bağlanan düğümdeki bir modüldür ve verileri bir DIA API’sinden alıp zincir üzerinden ağa gönderebilir. DIA beslemelerinin kullanılabilirliği sayesinde, Substrate üzerinde dApp’ler geliştiren herhangi bir proje, şeffaf, kitle tarafından doğrulanmış verilerle desteklenecektir.

DIA Hakkında

DIA (Decentralised Information Asset) platformunun kendi kripto para birimi olan bir yönetim token’ıdır. Aynı zamanda DIA, verileri kaynaklamak ve doğrulamak için kripto ekonomik teşvikleri kullanan açık kaynaklı, finansal bir bilgi platformudur.

Daha fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Muhabbit DeFi Market Cap için: DeFi Market Cap

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version