Muhabbit

Diem’in Yaratıcılarından David Marcus, Yeni Projesini Açıkladı!

Marcus, Bitcoin’in yeteneklerini ve faydasını keşfetmek için yeni bir girişim başlattığını açıkladı.

David-Marcus-Muhabbit

David-Marcus-Muhabbit

Meta (eski adıyla Facebook) yaratıcılarından David Marcus, Bitcoin tabanlı Lightning Network’ü geliştirmek üzere Lightspark adında yeni bir şirketin duyurusunu yaptı.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile haberi duyuran Marcus şu ifadelere yer verdi:

“Bitcoin’in yeteneklerini ve faydasını keşfetmek, inşa etmek ve genişletmek için Lightspark adında yeni bir şirket kurduğumuzu paylaşmak istedim. İlk adım olarak, Lightning Network’ün daha derinlerine inmek için aktif olarak bir ekip kuruyoruz.”

Yeni proje ayrıca, Andreessen Horowitz (a16z) ve Paradigm tarafından Thrive Capital, Coatue, Felix Capital, Ribbit Capital, Matrix Partners ve Zeev Ventures’ın da katılımıyla oluşturulacak ancak daha ayrıntıları belli olmayan bir finansman turunu gündeme getirmiş durumda.

İlginizi çekebilir: Lightning Network Nedir?

Yeni Projelerin Adamı Marcus

Bilindiği üzere Marcus, PayPal (PYPL) tarafından satın alınan bir telekom faturalandırma ağı olan Zong’un da kurucusuydu. Bir süre PayPal’da mobil ödemeler ile ilgilenen Marcus, daha sonra orada başkanlık pozisyonuna kadar yükseldi.

2014 yılına gelindiğinde, Facebook Messenger’a, ardından da aynı şirketin ödeme ürünlerine başkanlık etmek için Meta’ya geçti. Burada da bir süre çalıştıktan sonra asıl büyük projesi olan Diem (eski adıyla Libra) stablecoin projesini ortaya çıkardı.

Marcus şimdi ise yeni bir proje ile yatırımcıların karşısına çıktı. Onun eski şirketi olan Zong’un ilk yatırımcılarından biri olan Matrix Partners’dan Dana Stalder, yeni proje ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“David’in son projesi Lightspark, Lightning Network’ü geliştirerek finansal hizmetlerin en büyük ve en eski kısımlarını yeniden icat etmekten başka bir şey hedefliyor. Ekip zamanla daha fazla bilgi paylaşacak, ancak şunu söylemeliyim ki, böylesine hırslı bir şirketi kurmak ve yönetmek için David’den daha fazla güvendiğim kimse yok.”

Marcus ise olumlu tepkiler aldığı yeni projesi hakkında son olarak şu açıklamaya yer verdi:

“Misyonumuza uygun insanlarla değer oluşturmaya ve yaratmaya odaklanmak için iyi zamandayız. Lightning’e odaklanmaktan, daha fazlasını öğrenmekten ve toplulukla birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz. İlerleme kaydettikçe çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgi paylaşacağız.”

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version