Muhabbit

Dijital Ödeme Firmaları Singapurdan Lisans Alamıyor!

Singapur Para Otoritesi, dijital ödeme firmaları ile anlaşamıyor!

singapur cbdc

singapur cbdc

Singapur’da yer alan 170 dijital ödeme hizmeti sunan firmalardan 100’ü Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) lisans alamadı.

Japonya menşeli medya firması The Nikkei’den elde ettiğimiz bilgilere göre, MAS’tan alınan veriler, Singapur’daki dijital ödeme endüstrisinde yer alan 103 şirketin düzenleyici kurumlar ile anlaşamadığını ortaya koyuyor.

Dubai merkezli kripto para borsası Bitxmi CEO’su Sanjay Jain, Singapur şubesi için MAS’tan lisans almakta zorlandığını ve alamadıklarını söyledi.

Jain, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Singapur’da faaliyet gösterme konusunda zorluklar yaşıyoruz. Aslında orada bir ofisimiz var ancak muhasebe ve yasal mevzuat konusunda sorunlar yaşıyoruz.

MAS’tan gelen bilgiler, Bitxmi’nin “Ödeme Hizmetleri Düzenlemeleri” konusunda artık muafiyet hakkının olmadığını gösteriyor.

MAS’ın çarşamba günü yayımladığı rapora göre, BitGo Singapore, Relovut Technologies Singapore, Klaynt ve diğer birçok firma, artık bu muafiyet hakkına sahip değil.

Bunun dışında, Bitstamp Limited, Coinbase Singapore ve Gemini Trust gibi sektör devleri de bu lisansı alamamış durumda.

Singapur Kripto Para Piyasasını Titizlikle İnceliyor

Elde ettiğimiz bilgilere göre MAS, kripto para ve blockchain teknolojisinin desteklenmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak otorite, risk konusunda da oldukça titiz davranışlar sergiliyor.

Otoritenin bir yetkilisi, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Kripto para birimleri, işlem hızı ve global transfer yetenekleri dolayısıyla, kara para aklama ve terör finansmanı gibi kötü niyetli aktörlerin bir enstrümanı haline gelebiliyor. Singapur’daki dijital ödeme hizmeti sağlayan firmalar, MAS’ın koyduğu kurallara ve gereksinimlere kati bir şekilde uyum sağlamalıdır.

Bu haber ile birlikte Singapur’da yer alan bazı kripto para borsaları ülkeyi terk etmeye başladı. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, yerel şubesi Binance.sg için yeni kullanıcı alımını durdurdu ve operasyonları tamamen sonlandırma kararı aldığını açıkladı. Bunun yanı sıra Huobi de, Mart 2022’ye kadar tüm Singapur merkezli kullanıcıların hesabını askıya alacağını söylemişti.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version