Muhabbit

Dijital Ruble Çalışmaları Hızlandı! Akıllı Telefon Entegrasyonu Geliyor!

Akıllı telefonlardaki dijital ruble cüzdanlarının telefon numaralarına bağlaması düşünülüyor.

Yerel haber ajansı Izvestia tarafından 16 Şubat tarihinde yayımlanan bir habere göre Rus kablosuz servis sağlayıcıları Beeline ve MegaFon, Rusya’nın merkez bankası dijital para birimi için akıllı telefon cüzdanları kurmayı düşünüyor.

Hatırlanacağı üzere Rusya Merkez Bankası, Ekim 2020’de dijital rublenin geliştirilmesine ilişkin ilk danışma belgesini yayınlamıştı. Banka, kullanıcıların dijital ruble‘ye hem çevrim içi hem de çevrim dışı olarak e-cüzdanlarından ve mobil cihazlarından erişebileceklerini bildirmişti.

Bu kapsamda MegaFon ve Beeline gibi büyük Rus mobil ağ operatörleri, dijital rublenin mobil cihazlarında da kullanabilmeleri için çalışmalara başladı. 

Taşıyıcılar ayrıca dijital bir cüzdanı müşterinin telefon numarasına bağlamak gibi ek hizmetler de önerdiler. MegaFon sözcüsü yaptığı açıklamada, bunun kullanıcıların dijital rubleleri doğrudan akıllı telefonlarında saklamalarına ve akıllı cihazları kullanarak dijital para birimi ile ödeme yapmalarına olanak tanıyacağını söyledi.

Izvestia’ya göre, hem MegaFon hem de Beeline, Rus merkez bankası ile dijital ruble tartışmalarına aktif olarak dahil oldu. Şirket temsilcileri konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Akıllı cihazlarda dijital ruble cüzdanı bulundurma gibi konularının yanı sıra, çevrim dışı mod desteği de dahil olmak üzere finansal aracıların katılımı olmadan P2P ödeme işlemlerini gerçekleştirme olasılığı ile ilgileniyoruz.”

Rusya dijital ruble konusunda sağlam adımlar atmaya ve düzenleyici çerçeveler hazırlamaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Rusya Merkez Bankasının başkan yardımcısı Olga Skorobogatova, 2020 yılının sonlarında dijital ruble cüzdanlarının Rusya Merkez Bankası tarafından bir platform aracılığıyla alınabileceğini açıklamıştı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version