Muhabbit

Dijital Yuan ile Yapılan İşlemler Visa’yı Geride Bıraktı!

Dijital Yuan, 2022 Kış Olimpiyatları’na damga vuruyor!

dijital

dijital yuan

Elde ettiğimiz bilgilere göre Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’nın açılış gününde dijital yuan ile yapılan işlemler, VISA’yı geride bıraktı.

Wall Street Journal’dan elde ettiğimiz bilgilere göre konunun takibini yapan araştırmacılar, 4 Şubat tarihinde Pekin Ulusal Stadyumu’nda dijital yuan cinsinden yapılan işlemlerin Visa’dan çok daha fazla olduğunu belirtiyor.

Bununla beraber Çin’in merkez bankası para birimi (CBDC) ile alışverişe izin veren tüccarların çoğu, olimpiyatlar için konuşlandırılan karantina balonunun dışında yer alıyor.

İlginizi çekebilir: CBDC Nedir?

Müşteriler için Seçenekler Çeşitli

Elde ettiğimiz bilgilere göre, karantina balonunun içindeki müşteriler için nakit, kredi kartı ve dijital yuan ile ödeme yapma seçeneği sunuluyor. Bunun yanı sıra müşterilerin e-CNY ve itibari para birimleri arasında değişim yapmasını sağlamak için birçok ATM bulunuyor.

Çin’deki COVID-19’a açılan savaşın neticesinde hükümet, bireyler arasındaki fiziksel teması en aza indirgemeye çalışıyor. Bunun sonucunda Çinli vatandaşlar, hacimsel olarak e-CNY’yi VISA’ya tercih etmeye başladı.

Pekin 2022 Olimpiyatları Organizasyon Komitesi, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Ödemelerin nakitten ziyade dijital yuan ile yapılması, insanlar arasındaki fiziksel teması azaltabilir. Bu sayede COVID-19 risklerinden kaçınabiliriz.

Alipay ve WeChat Pay gibi ödeme uygulamalarını kullanan birçok kişi olsa da, Visa ile yapılan sözleşme dolayısıyla bu ödemeler Pekin Kış Olimpiyatları’nda geçerli durumda değil.

CNN’in 31 Ocak tarihinde yaptığı bir habere göre Çin, pandemi sebebiyle ülkeye girecek insan sayısını sınırlıyor. Bu durumdan dolayı CBDC testleri tam olarak istenen performansı veremeyebilir.

Daha fazla CBDC Haberleri için: CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version