Muhabbit

Dijital Yuan İle Yemek Siparişi Vermek Artık Mümkün!

Çin Halk Bankası, dijital yuan testlerini yapmak için Çin’in dev ismi Tencent’in desteğini arkasına alan yemek teslim şirketi Meituan Dianping ile anlaştı.

dijital yuan

Çin Halk Bankası, dijital yuan testlerini yapmak için Çin’in dev ismi Tencent’in desteğini arkasına alan yemek teslim şirketi Meituan Dianping ile anlaştı.

Çin, merkez bankası dijital paralarında öne geçmeye devam ediyor. Kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi ile olan yakın ilişkisini dijital yuan ile tasdikliyor. Bir süredir test aşamasında olduğu söylenen dijital yuan, test aşamasında kullanılacağı platformu buldu. Çin Halk Bankası’ndan ilan edilen açıklamaya göre Çin’in teknoloji devi Tencent Holdings’in de desteğini arkasına alan yemek teslim şirketi Meituan Dianping ile masaya oturuldu.

435 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan ve milyarlarca yuanlık işlem yapan Pekin merkezli yemek teslim platformu, dijital yuanın benimsenmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

Cointelegraph’ın haberine göre, Çin Halk Bankası bir süredir dijital yuan test aşaması için uygun bir platform arıyordu. Piyasaya sürülmesi için belirli bir tarih olmasa da test aşaması için uygun platformlardan biri olan Meiutan Dianping ile bir süredir görüşme içerisinde oldukları iddia ediliyor.

Gerçek hayattaki kullanım alanlarına entegre edilmesi açısından yemek teslim şirketinin iyi bir seçim olduğu aşikâr. Tüm dünyada son dakika çözümü olarak görülen yemek teslim şirketleri şüphesiz ki özellikle genç kesim tarafından oldukça kullanılıyor. Dijitalleşen dünyaya adapte olma açısından en yüksek oranlara ulaşan genç kesimin yemek teslim şirketi ile yapılan anlaşma sonrası dijital yuan kullanımını yaygınlaştırmaları bekleniyor.

Bununla birlikte Çin’in Shenzhen, Chengdu, Suzhou ve Xiongan şehirlerinde dijital yuanın ilk testleri için bir cüzdan uygulamasının başlatılacağı da iddialar arasında. Yani Çin, dijital yuanı çıkartmakla kalmayıp benimsenmesini ve yaygınlaşmasını sağlamakla da diğer ülkeleri geride bırakmayı planlıyor.

Corona virüsü pandemisinin çıkış noktası olsa da tüm dünyadan önce toparlanan ve gelişmesine ivme kazanarak devam eden Çin’in bundan sonraki adımı merakla bekleniyor.

Son Yazılar

Exit mobile version