Muhabbit

Dijital Yuan’ın Üçüncü Airdrop’u Geliyor! Bölge Genişliyor!

Çin, dijital yuan’ın pilot testleri dahilinde gerçekleşen üçüncü giveaway’i yapıyor.

dijital yuan airdrop

Çin’in en büyük şehirlerinden olan Shenzhen, ikinci kez yapılacak olan dijital yuan dağıtımını duyurdu. Daha önce 2020 yılı Ekim ayında gerçekleştirilen “Giveaway” tarzı dağıtım, Louhu bölgesinde gerçekleşmişti. İkinci Giveaway/Airdrop tarzı dağıtım ile iShenzhen uygulaması üzerinden kayıt olan Louhu Bölgesi sakinleri, 20 milyon dijital yuan kazanma şansına sahip olmuştu.

Şu zamana dek sadece Shenzhen sınırları içerisinde yapılan dağıtımların üçüncüsü için pilot bölgenin genişleyeceği açıklandı. 3 milyon dolar değerinde dijital yuan’ın dağıtılacağı açıklanan üçüncü airdrop’un, Shenzhen’in yanı sıra Pekin ve Şangay’da da gerçekleşeceği bildirildi.

Çin devlet medya kuruluşu Global Times’ın haberine göre Pekin belediye başkanı Chen Jining, geçtiğimiz pazar günü (24.01.2021) yaptığı açıklamada başkentin 2021 yılında fintech ve profesyonel hizmetler için yenilikçi bölgelerden biri olacağını belirtti. Bununla birlikte pilot bölgelerin inşasının hızlanacağına ve dijital para biriminin pilot uygulamalarının teşvik edileceğine de değindi.

Güney Çin’in Guangdong Eyaletinin valisi Ma Xingrui, geçtiğimiz pazar günü (24.01.2021) gerçekleşen yerel iki oturumun açılış töreninde, yetkililerin Shenzhen şehrinin ülkenin dijital para birimi için yenilikçi bir pilot bölge haline gelmesini destekleyeceklerine dair bir söz verdi.

Şangay Belediye Başkanı Gong Zheng, yine geçtiğimiz pazar günü bir hükümet çalışma raporu verirken, şehrin finansal açılımına ve dijital para biriminin tanıtımına devam edeceğini ifade etti.

Pazar günü ardı ardına gerçekleştirilen bu açıklamalar, Çin’in dijital yuan benimsenmesi konusundaki politikalarının tüm eyaletlerine yayıldığına dair bir izlenim olabilir.

Dijital yuan’ın gelişimelerini takip etmek için; Dijital Yuan Haberleri
Daha fazla CBDC için; CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.




Son Yazılar

Exit mobile version