Muhabbit

Medya Devi Disney, NFT Alanına Adım Atmaya Hazırlanıyor!

Şirket, dijital para ve NFT kategorileri hakkında bilgi sahibi çalışan arıyor.

disney nft

disney nft

Dünyanın en büyük medya şirketlerinden biri olan Disney, son dönemlerin popüler alanı olan NFT’ler konusunda deneyime sahip bir iş geliştirme yöneticisi arıyor.  

Bu kapsamda bazı kriterler belirleyen şirket, hazırladığı listeye göre, birlikte çalışacakları potansiyel adayın “Dijital ve NFT kategorileri hakkında bilgi ve tutkuya” sahip olması gerektiğini belirtiyor. Gelişen teknolojide geride kalmak istemeyen Disney, görünen o ki NFT alanına giren oyuncular arasında ”ben de varım” demek istiyor. Hatta şirketin, bu tür dijital varlıkları yakın gelecekte iş modeline dahil edebileceği de gündeme gelebilir.  

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

ABD merkezli dev medya şirketi Disney, medya sektöründeki liderliğini blockchain alanında da devam ettirmek istiyor. Marvel, Lifetime, National Geographic, 21st Century Fox gibi büyük medya markalarına sahip olan Disney, geçen yıl ekim ayında yayımladığı bir raporda 2021 yılına kadar 67 milyar doların üzerinde gelir elde ettiğini açıkladı.

Disney

Disney’in NFT Adımı Tepki Çekebilir

Disney tarafından atılan bu adım, her ne kadar olumlu bir gelişme olarak görünse de aslında bazı riskleri de içinde barındırıyor. Çünkü Disney, gelirini dijital varlıklar yoluyla artırmaya çalışmak isterse, firma geniş kapsamlı izleyicilerinden tepkiyle karşı karşıya kalabilir.

Başka bir risk ise Disney’in geçmişten gelen bir kültürü devam ettiriyor olması ve kalıplaşmış hayran kitlesine sahip olması gösterilebilir. Hatta yapılan açıklamadan sonra bazı hayranları bu durumu pek olumlu karşılamadıklarını dile getirdi.

Sonuç olarak, hayranların tam anlamıyla desteklememesine rağmen Disney, NFT alanına giren Square Enix ve Ubisoft gibi diğer büyük medya şirketlerinin arasına katılıyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version