Muhabbit

Dogecoin ATH’den Sonra Yüzde 90 Oranında Düştü!

Elon Musk ile yükselen Dogecoin Elon Musk ile düşüşe geçti!

Dogecoin mayıs ayında en yüksek değeri olan 0,72 dolar seviyesine ulaştı. Bu sırada kripto para fanları, Dogecoin süper kahramanı Elon Musk’ın “Weekend Update” gösterisine çıkarak coinin fiyatını uçuracağını düşündü.

8 Mayıs 2021 tarihinde “Weekend Update” şovunda Elon Musk “Saturday Night Live” skeci yapmıştı. Skeçte Dogecoin üzerine monologlar ve şakalar yaparak çok kez Dogecoin ismini dile getirmişti.

Bu gösteri sonrasında Dogecoin fanları fiyatının yükseleceğine inanmıştı. Ancak şov sırasında fiyatlar düşmeye başladı 1 saat içinde %20 değer kaybetti. Yaz boyunca değer kaybetmeye devam eden DOGE sonrasında 0.25 dolar civarında sabitlendi. Hızlı düşüşü durduran DOGE ayı piyasasıyla yavaşça değer kaybetmeye devam etti ve 0.1 doların altına kadar düştü.

Kripto para dünyasının ilk memecoini “Dogecoin”

Dogecoin

Dogecoin, kripto para borsasındaki ilk memecoin oldu. 2013 yılında Jackson Palmer ve Billy Marcus altcoinlerin sayısıyla dalga geçmek için Dogecoin’i çıkarmıştı. Ancak kısa sürede milyarder Elon Musk’ın ilgisini çekmesiyle, Dogecoin’in seyri bir anda değişti. Musk sık sık Twitter üzerinden Dogecoin üzerine tweetler atarak insanların dikkatini çekmesini sağladı ve fiyatının yükselmesine sebep oldu.

DOGE fiyatının 8 Mayıs 2021 yılında başlayan düşüşünü Musk da durduramadı. Musk, Dogecoin’i büyük şirketlere ödeme yöntemi olarak getirme fikrini öne sürdüğünde DOGE fiyatında anlık yükselmeler olsa da sonrasında düşüş devam etti.

Musk, son olarak 27.05.2022 Cuma günü Tesla ve SpaceX ürünlerinde Dogecoin’i ödeme yöntemi olarak kabul edeceğini açıkladı. Ayrıca Starlink için de kabul edebileceği sinyalini verdi. Ancak bu haberler de fiyatın düşüşünü kalıcı olarak durduramadı.

Yazının yazıldığı an itibarıyla DOGE, en yüksek değerinden bu yana %90 üzerinde değer kaybetti ve şu anda 0.054 dolar seviyesinde seyrediyor.

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version