Muhabbit

Dogecoin DOGE Fiyat Analizi 05.08.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Dogecoin’i inceliyoruz. DOGE grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

dogecoin fiyat analizi 4

Herkese iyi akşamlar, bu akşamki fiyat analizi yazımda Dogecoin fiyat grafiğini inceleyeceğim. Kripto para piyasasında son günlerde çok büyük olmasa da bir hareketlilik var. Bazı altcoinler önemli dirençlerini geçiyorlar, bazıları da önemli seviyelerini test ediyor. Ancak Dogecoin’de durum biraz farklı, son zamanlarda volatilitesi giderek azalmakta. Şimdi grafiğinin son durumuna bakalım.

DOGE Fiyat 5 Ağustos 2022

Dogecoin geçtiğimiz temmuz ayının sonlarına doğru 0,075 dolar bölgesine kadar yükseldi, ama burayı aşamadı. Sonrasında da 0,070 dolar seviyesinin altına geriledi. Yazıyı hazırladığım sırada 0,068 dolar bölgesinden işlem görüyor.

DOGE Grafik 5 Ağustos 2022

Dogecoin DOGE fiyat grafiği 05.08.2022. 4 Saatlik grafik, veriler FTX borsasına aittir.

FTX borsasında işlem gören Dogecoin süresiz kontratına ait fiyat verileri. Grafik 4 saatlik zaman dilimindedir ve TradingView’den temin edilmiştir.

DOGE Analiz 5 Ağustos 2022

Grafikteki yeşil bölgeler Dogecoin grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Ancak bugün bunlar üzerinde pek durmayacağız.

Grafiğe baktığımızda (özellikle haziran ayından sonra) fiyat hareketinin gittikçe sıkışmakta olduğunu görüyoruz. Yani fiyat tepelerine baktığımızda, her yeni tepe bir öncekinden düşük. Aynı şekilde fiyat diplerine baktığımızda, her yeni dip bir öncekinden yüksek olduğunu görüyoruz. Yapıyı böyle tarif edince akla direkt simetrik üçgen formasyonu geliyor. Ancak fiyat hareketi üçgen yapısına uymuyor (her tepeden geçen bir trend yok). Ancak genel olarak bu hareketlerde üçgen stratejileri uygulayabiliriz. Peki bunu nasıl yapacağız, biliyorsunuz ki üçgen formasyonlarında trendler arasında sıkışan fiyat hareketinde bir kırılım bekleriz. Aslında burada da aynı şeyi takip edeceğim. Yani fiyat hareketinin sıkışması hangi yönde kırılacağını takip edeceğim. Bu da şu şekillerde olabilir ya fiyat yüksek dipler yapmayı bırakır ve düşük dip oluşur (bu durumda short işlem için bakınmaya başlarım) ya da fiyat düşük dipler yapmayı bırakır ve yüksek tepe oluşur (bu durumda da long işlem için bakınmaya başlarım).

Daha fazla Dogecoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde DOGE/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version