Muhabbit

Dogecoin En Büyük İkinci PoW Kripto Parası Oldu!

Dogecoin’i şimdi neler bekliyor?

Eğlence amacıyla “meme”lerden ilham alınarak çıkarılan Dogecoin, market hacmi bakımından proof-of-work (PoW) konsensüsüne sahip en büyük 2. kripto para oldu.

Ethereum’un 15 Eylül 2022 Perşembe günü PoW’dan PoS’a geçmesi sonrasında Dogecoin, Bitcoin’den sonra PoW’da en yüksek market hacmine sahip 2. kripto para unvanına ulaştı. CoinMarketCap verilerine göre PoW’da market hacminde 1. sırada 378 milyar dolar ile Bitcoin, 2. sırada 7,8 milyar dolar ile Dogecoin ve 3. sırada 4,7 milyar dolar ile Ethereum Classic bulunuyor.

Dogecoin fanlarından bir tanesi, Dogecoin’in bu yükselişine dikkat çekerek “Dogecoin’in buralara gelebileceğini kim düşünebilirdi. Tebrikler Dogecoin!” dedi.

Ancak bazı kripto para topluluğu üyeleri ise durumdan şikayetçi. Topluluk, eğlence için çıkarılmış bir coin olan Dogecoin’in bu kadar üst sıralarda olmasının, kripto para alanında düzenleme yapılmasına gerek duyulduğuna inandıklarını söyledi. Topluluk, gereksiz görülen coinlerin piyasadan kaldırılması gerektiğine inandıklarını belirtti.

Ethereum’un PoW’da Çalışacak Kısmı Dogecoin’e Rakip Olabilir

Ethereum’un PoW’da çalışmaya devam edecek kısmının yakında Dogecoin’e rakip olabileceğini belirten topluluk üyeleri, ETHW’in fiyatının 13,64 dolar olduğuna dikkat çekiyor.

Avustralya merkezli blockchain geliştirme ajansı Labrys’in Kurucu ve CEO’su Lachlan Feeney, Bitcoin’in artık PoW sistemini uzun vadede haklı çıkarması için ”baskı altında” olduğunu söyledi.

Bu arada Dogecoin Foundation da PoS’a geçişin sinyallerini ilk kez 2021 Eylül ayında vermişti. Sonrasında 2021 Aralık ayında Dogecoin Foundation, PoS’a benzeyen bir Dogecoin ”topluluk staking” sürümü oluşturmayı öneren Dogecoin Trailmap’ini yayımlamıştı.

Dogecoin vakfı konu hakkında şunları söylemişti:

“Böyle bir sürüm, tüm Dogecoin kullanıcılarının DOGE’larını kullanmalarına ve ağı destekleyerek ekstra token almalarına izin verecek.”

Ancak Dogecoin’in resmi internet sayfasına göre, yayımlanan Dogecoin Trailmap hala teklif aşamasında gözüküyor ve bu yüzden o tarihten itibaren çok az ilerleme kaydedildi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version