Muhabbit

Dogecoin Fiyat Analizi 29.01.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Dogecoin’i inceliyoruz. DOGE grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

dogecoin fiyat analizi 1

Normalde fiyat analizi yazılarımda hep major coinleri seçerdim. Ancak bugün onların dışına çıkıyoruz. Bugün inceleyeceğimiz coin DOGE. Son zamanlarda farklı sebeplerden dolayı fiyatı yaklaşık katına çıktı. Şimdi bakalım grafikteki son durum nedir.

Dogecoin DOGE fiyat grafiği 29.01.2021. 15 dakikalık grafik veriler FTX borsasına aittir.

İlk defa fiyat analizi yazımı okuyanlar için yeşil bölgeler destek ve direnç seviyeleridir. Fiyat ilk defa bu düzeylere çıktığından geçmiş verilere göre destek ve direnç belirleyemiyorum maalesef. Bu yükselişte de fiyat hareketi hızlı gerçekleştiğinden dolayı bazı bölgeleri fiyat birden fazla test ederken bazılarında ise yeterli test sayısı bulunmamakta. Yani test sayısı az olan bölgeler nispeten daha risklidir. Ancak bu tamamen çalışmaz demek değildir.

Grafikte 0,04687 ve 0,02665 civarındaki bölgelere fiyatın daha fazla test ettiğini görüyoruz. Bundan dolayı bu bölgelere diğerlerine nazaran daha fazla güvenebiliriz. Şu anda fiyatın önünde 2 adet fractal direnç bölgesi bulunmakta.

Grafikte bir de üçgen yapısı olduğunu görmekteyiz. Yapı mükemmel olmasa da buna simetrik üçgen diyebiliriz. Burada aklınıza şu soru gelebilir “burada bayrak formasyonu yok mu?” Bana göre burada bayrak, flama formasyonları yok. Bunun sebebi şu; bu formasyonlarda bayrak yapısından önceki hareketin oldukça hızlı olması gerekir ama burada fiyatın düzeltmeler yaparak geldiğini görmekteyiz. Diğer yandan bayrak yapısının 0,382 geri çekilmesini yapmamış olması gerekir (önceki harekete göre). Ama burada ölçümlere baktığımda 0,382 fibonacci geri çekilmesini yaptığını gördüm (grafik aşırı karmaşık olmasın diye onu eklemedim). Bu sebeplerden dolayı burayı bayrak formasyonu gibi trade etmek bizi oldukça riske sokacaktır.

Eğer siz de Dogecoin’i aktif olarak takip ediyorsanız bu üçgen yapısı ve destek/direnç bölgelerinin oldukça işinize yarayacağını düşünüyorum.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version