Muhabbit

Dogecoin Google Aramaları, Bitcoin’i Geçti!

DOGE, en çok aranan kripto paralar arasında yer alıyor.

Dogecoin

dogecoin-muhabbit

Piyasa değeri açısından en değerli dördüncü kripto para birimi olan Dogecoin, küresel olarak en çok aranan kripto para birimi olarak Bitcoin’i geride bıraktı.

Google Trends‘den alınan verilere göre, şimdiye kadar ilk kez, halkın ilgisi, en çok aranan dijital varlık olan Bitcoin’den, meme tabanlı dijital para birimi olan Dogecoin’e ( DOGE ) kaydı.

Google internet arama istatistikleri, 2-8 Mayıs tarihleri arasında, DOGE ile ilgili haber ve bilgi aramalarının önemli ölçüde arttığını ortaya koyuyor.

Doge

Hafta sonu katıldığı canlı yayın öncesi büyük beklenti nedeniyle ciddi bir yükseliş yaşayan Dogecoin son 24 saat içerisinde  % 30’a yakın düştü.

Dogecoin Fiyat

DOGE Son Bir Yılda Devasa Büyüdü

TradingView’den alınan verilere göre 2013 yılında bir şaka olarak piyasaya sürülen dijital varlık Dogecoin, geçtiğimiz yıldan bugüne %15.000‘den fazla artış gösterdi. Tabi bu devasa büyümesinin arkasında birçok faktör yer alıyor.

Bu faktörlerden en önemlisi, 183,9 milyar dolarlık net değeri ile dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Elon Musk, Dogecoin’in büyümesini ve benimsenmesini desteklemede önemli bir etken oldu. Kendisinden ve diğer etkili ünlülerden gelen Tweet’ler tokenı yüksek bir hızla fiyat artışına itiyor. Bunun yanında Dogecoin’i destekleyen diğer önemli, etkili kişiler arasında Mark Cuban, Snoop Dogg Gene Simmons da yer alıyor.

Dev Şirketler Destekliyor

Ayrıca, Tesla, Dallas Mavericks ve BitPay gibi dev oluşumlar, sunulan hizmetler için bir ödeme aracı olarak DOGE’u kabul eden büyük şirketler arasında yer alıyor. Bu durum da DOGE’un gündemde olmasını ve popülerliğini fiyat artışı ile desteklemesine katkıda bulunuyor.

Bu arada, SpaceX roket şirketinin memden esinlenen kripto para birimi DOGE’u ödeme aracı olarak kabul etmeye başlayacağını açıklaması ve, 2022 yılının 1. çeyreğinde “DOGE-1 Ay Misyonu” nu başlatma kararını duyurması DOGE’u büyütmeye yetiyor.

TradingView’den alınan verilere göre 62 Milyar dolar piyasa değerine sahip olan DOGE yazım itibari ile 0.476 Dolardan işlem görüyor.

Sizce Elon Musk, DOGE hakkında tweetler atmaya devam edecek mi?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version