Muhabbit

Dogecoin Grafiğinde Beklenen Hareket Gerçekleşti! DOGE Fiyat Analizi

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Dogecoin’i inceliyoruz. DOGE grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

doge Fiyat Analizi 2

Bugünkü fiyat analizi yazımda herkesin yakından takip ettiği Dogecoin grafiğini inceleyeceğim. Geçtiğimiz hafta hazırladığım DOGE fiyat analizinde yaşanan gelişmeleri ele alacağız ve DOGE grafiğindeki olası hareketleri inceleyeceğiz. Sizleri çok fazla bekletmeden detaylı fiyat analizimize başlayalım.

DOGE Fiyat 16 Ocak 2022

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Elon Musk tarafından ”Dogecoin ile Tesla ürünü satın alınabilir” şeklinde tweet atıldı. Kısa sürede gündem olan DOGE, 0.214 dolar seviyelerine kadar yükselmeyi başardı. Fiyat analizi yazımızı hazırladığım bu saatlerde ise 0.179 dolar seviyesinde işlem görmekte.

ELON MUSK TWITTER

DOGE Grafik 16 Ocak 2022

Dogecoin DOGE fiyat grafiği 16.01.2022. 4 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Grafiğimiz TradingView aracılığıyla hazırlanmıştır ve 4 saatlik zaman dilimindedir. Grafik üzerinde kullanılan parite, Binance borsasının sağladığı DOGE/USDT paritesidir. Destek, direnç ve düşen trend çizgisi ile birlikte takip ettiğimiz Dogecoin grafiğimizin alt kısmında ise RSI (Relative Strength Index) Göreceli Güç Endeksi bulunmaktadır.

DOGE Analiz 16 Ocak 2022

9 Ocak tarihli DOGE fiyat analizinde takip ettiğimiz grafiği olduğu gibi takip etmekteyiz. Geçtiğimiz pazar güne hazırladığım DOGE fiyat analizinde düşen trend çizgisine vurgu yapmıştım. Düşen trend çizgisinin kırılması durumunda, fiyatın üzerindeki baskının azalacağı ve bizlere işlem fırsatı sunacağını belirtmiştim. Beklediğimiz hareket gerçekleşti ve ivmeli bir yükseliş ile %30 oranında değer kazandı. Değerlendiren okurlarımızı tebrik ederiz. 9 Ocak tarihli DOGE fiyat analizimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Güncel DOGE grafiğine baktığımız zaman grafik üzerinde belirttiğim destek ve direnç bölgelerine eşit uzaklıkta bulunmakta. Şu an bulunduğumuz seviye de yeni pozisyon aramak pek mümkün görünmüyor. 0.16 dolar desteğine kadar gerilemesi durumunda, risk/ödül oranını göz önünde bulundurarak yeni pozisyonlar aranabilir. Görüldüğü gibi 0.16 dolar destek seviyesi geçmiş fiyat hareketlerinde oldukça iyi tepki veren bir bölge.

DOGE Yorum 16 Ocak 2022

Bitcoin tarafında devam eden belirsiz fiyat hareketlerinin olduğu market şartlarında, DOGE tarafından kazanılan oranları korumak oldukça önemli. İşlem açarken, stop mesafesi yakın olan işlemler açarak elde edilen kazançları korumak gerekmekte. Bildiğiniz gibi destek seviyesi alış, direnç seviyesi ise satış olarak takip edilmeli. Bu stratejiyi uygularken destek seviyesinin altına inilmesi durumunda zarar kesmek mantıklı olacaktır.

Dogecoin için güncel değerlendirmem bu şekildeydi. DOGE fiyat analizimizi takip eden ve değerlendiren tüm okurlarımızı tekrar tebrik ederim.

Daha fazla Dogecoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde DOGE/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version