Muhabbit

Dolaşıma 1 Milyar XRP (Ripple) Daha Katıldı!

Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi bu ay da dolaşıma 1 Milyar XRP katıldı.

ripple

Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi bu ay da dolaşıma 1 Milyar XRP katıldı.

Mayıs ayının başlamasıyla 3 büyük XRP transferi balina alarmına takıldı. Whale Alert’in sosyal medya platformu Twitter üzerinden kayda geçen paylaşımda 100 milyon, 400 milyon ve 500 milyon olmak üzere toplamda 1 milyar XRP (Ripple)’ın dolaşıma katıldığı açıklandı.

Geçtiğimiz ay da benzer bir haberle karşınıza çıkmıştık. Her ay durmaksızın büyük miktarlarda XRP’ın dolaşıma katılması ile ilgili henüz kesin bir açıklama gelmedi. Oklar Ripple’ın kurucu ortağı Jeb McCaleb’i gösteriyor. Kurucu ortağın bir anlaşma yaptığı ve şirketten her ay belirli bir miktar XRP aldığı konuşuluyor. Tabii bu durum Ripple’dan ayrılmadan önce yaptığı bir anlaşma mı bilinmiyor ancak büyük bir spekülasyon olarak gündemde yer almakta. Şu anda 4,7 milyarlık bir XRP varlığı olduğu bilinen McCaleb’in kripto para dünyasının en varlıklı insanı olduğu düşünülüyor.

Son zamanlarda sürekli gündemde kalmayı başaran Ripple’ın neden her ay dolaşıma 1 milyar XRP’lik bir varlık sağladığının net bir açıklaması yok. Ancak bazı kripto para analistlerine göre dolaşıma katılan XRP’ler, sürekli dalgalanmalarla geçen kripto para piyasalarında XRP fiyatının stabil kalmasını sağlıyor.

Geçtiğimiz haftalarda gündeme YouTube’u XRP ile ilgili dolandırıcılığı teşvik ettiği iddiasıyla mahkemeye vermişti. YouTube’daki bazı canlı yayınlarda Ripple sponsorluklarını yanlış tanıtarak para toplayıp dolandırıcılık yaptıkları iddia edildi. Ripple bu gibi canlı yayınların devam etmesini engellemediği için YouTube’u da dava ettiğini duyurdu. Ripple’ın bu adımı karşısında YouTube’dan bir açıklama gelmedi.

 

Son Yazılar

Exit mobile version