Muhabbit

Dolly Parton “Dollyverse” Projesiyle Metaverse’e Giriş Yapıyor

Ünlü country müzik sanatçısı Parton, 2022 senesini piyasaya yeni bir albüm, NFT koleksiyonları ve bir kitap sürerek dolu dolu geçirmeyi hedefliyor.

Dolly Parton

Dolly Parton

Country müziğin efsane ismi Dolly Parton metaverse’e giriş yapan ünlüler arasına adını yazdırmaya hazırlanıyor.

Dollyverse” isimli projesi kapsamında piyasaya bir albüm, NFT koleksiyonu ve kitap sürmeye hazırlanan sanatçının aynı zamanda Austin, Teksas’ta düzenlenecek olan South by Southwest (SXSW) müzik festivalinde canlı performans sergilemesi de bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

Dolly Parton’ın “Run, Rose, Run,” isimli kitabını, ünlü yazar James Patterson ile ortak yazdığı belirtiliyor. Kitaba eşlik edecek olan albümün ise söz ve müziği Parton’ın kendisine ait.

Parton bir yandan da “ilhamını Dolly’den alan NFT sanat eserleri” üzerine çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar arasında yeni albümü ile ilintili NFT eserleri de bulunuyor.

Dolly Parton

Dolly Parton Web3’ü Kaçırılmaması Gereken Bir Yenilik Olarak Görüyor

FOX Entertainment şirketinin Blockchain Yaratıcı Laboratuvarı ve blockchain şirketi Eluvio ortaklığında gerçekleştirilen Dollyverse projesi Ethereum ağına uyumlu bir şekilde geliştiriliyor.

Dollyverse kapsamında üretilen NFT’lerin ve Dolly Parton’ın SXSW canlı performansının, Eluvio blockchain ağı üzerinde yer alması bekleniyor.

Her zaman yeni ve farklı bir şeyler denemeye hevesliyim. Bence SXSW’deki ilk performansımda NFT’ler piyasaya sürüyor olmak ve yanı başımda James Patterson’ı ağırlamaktan daha yeni ve farklı bir şey olamaz!

Dolly Parton’ın Nashville’de geçen romanı “Run, Rose, Run” azimli bir müzisyenin, kendi geçmişiyle hesaplaşma sürecini konu alıyor.

Patterson’ın adından söz ettirdiği gizem ve gerilim ögelerini içerisinde barındıran roman, Parton’ın yıllarını verdiği country müzik sektörünü ana unsurlardan biri olarak konumlandırıyor.

Dolly Parton, Dollyverse ile birlikte kendi NFT koleksiyonlarını piyasaya süren ve metaverse projeleri üzerine çalışan sanatçılara eklenen son isim oldu.

Bu sanatçılardan biri olan DJ Steve Aoki geçtiğimiz günlerde konuya dair yaptığı bir açıklamada yıllardır müzikten elde ettiği paradan çok daha fazlasını NFT koleksiyonundan elde ettiğini dile getirmişti.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version