Muhabbit

Don Tapscott Kimdir?

Don Tapscott Kimdir?

Don Tapscott 1 Haziran 1947 yılında Kanada, Toronto’da dünyaya geldi. Gençlik yıllarını Orillia, Ontario’da geçiren Tapscott, şu anda ise Toronto’da yaşamını sürdürüyor. Ana Lopes ile evli olan Tapscot’un ise iki çocuğu bulunuyor.

The Tapscott Group CEO’su Don Tapscott, teknolojinin iş dünyası ve toplum üzerindeki etkileri konusunda dünyanın önde gelen otoritelerinden biri olarak tanınmaktadır. Teknoloji dünyasının yanı sıra 30 yılı aşkın süredir önemli konseptler geliştiren Kanadalı iş yöneticisi, yazarlık, danışmanlık ve konuşmacılık görevini de ayrıca icra etmektedir. Don Tapscott konuşmacılık kariyerinde 1000’den fazla konferansın açılışını üstelenmesiyle birlikte, birden fazla TED Konuşması yapmasıyla da sektöre adını altın harflerle yazdırmayı başaran nadir kişilerden biridir.

Don Tapscott Kariyeri

Ontario’daki Trent Üniversitesinde Rotman School of Management’ta Yardımcı Doçent olarak göreve başlayan Don Tapscott, 2013 yılından 2019 yılına kadar Trent Üniversitesinde Rektör olarak görev yaptı. Öğretmen kişiliğini her koşulda hayatına yansıtan Tapscott, günümüzün teknolojik devrimlerini ve dünya üzerindeki etkilerini topluma öğretmeyi kendine görev edinmiş bir usta olarak da bilinmektedir. Bilgi teknolojisinin inovasyonu, pazarlama ve yetenek üzerindeki stratejik etkisi gibi konularda dünyaca ünlü konuşmacı olan Tapscot, konuşmalarında işin zorunluluklarını tanımlar ve başarı için gereken iş stratejilerini masaya yatırırdı.

Don Tapscott ve En Çok Satan Kitabı “Paradigma Shift”

Don Tapscott

 Don Tapscott hayatı boyunca yaşadığı çabaları kalemine yansıtarak 1992 yılında en çok satan kitabı “Paradigma Shift” i yazmıştı. 1995 yılında yazdığı “Dijital Ekonomi” adlı kitabında ise internetin dönüştürücü doğasını konu alan kitabıyla iş düşüncelerini değişime uğratmıştı. Sonrasında “Growing Up Digital” adlı yayınında “Yeni Nesil” ve “Dijital Uçurum” terimlerinin tüm dünyada öğretilmesinde adeta bir rehber oldu. Tapscott, Paradigma Shift, The Digital Economy, Growing Up Digital ve The Naked Corporation dahil olmak üzere iş ve bilgi teknolojisi hakkında çok okunan 17 kitabın yazarıdır. Popüler kitabı Wikinomiks: How Mass Collaboration Changes Everything ise 20 dilde uluslararası en çok satan kitaplar arasına girmeyi başarmıştı.

Don Tapscott ve Blockchain

Don Tapscott oğluyla birlikte blockchain dünyasının inceliklerini kaleme alarak okurlarına güzel bir anı da bırakmış oldu. Startup CEO’su ve Bitcoin Yönetişim Uzmanı olan oğlu Alex Tapscott ile birlikte yazmış olduğu “Blockchain Devrimi: Bitcoin’in Altında Olan Teknoloji İşi, Parayı ve Dünyayı Nasıl Değiştiriyor” kitabını 2016 yılının Mayıs ayında yayımlandı. Büyük ilgi gören bu kitap hayatta başarılı kalma konusunda kamuoyunda büyük ses getirdi. İkili Blockchain Devrimi kitabının ardından, 2017 yılında 70’den fazla proje ile blok zinciri stratejisi, uygulama zorlukları ve organizasyonel dönüşümler hakkında araştırmalar yürütecekleri Blockchain Araştırma Enstitüsü’nü kurdu.

Blok zinciri teknolojisi tanıtan bu enstitüde blok zincirinin ne olduğunu ve nasıl çalıştığının öğretilmesi gibi konular ana başlıklar arasında yer alıyordu. Bu enstitüde öğrencilere çeşitli kripto varlık kategorileri ve bunların bir blok zincirinde nasıl işlem görebilecekleri öğretiliyor. Aynı zamanda blockchain’in iş modellerini ve finansal hizmetleri nasıl bozduğu, kuruluşlara değer yaratma ve yönetme konusunda yeni seçenekler sunduğu da öğretim konularına dahil edilmişti.

Don Tapscott, bilim insanı ve konuşmacı kimliğinin yanında ayrıca yetenekli bir piyanist ve besteciydi. Birçok eserinde ise hayatının aşkı Mary’den ilham alan güzel şarkılar yazdı ve 40 yıl boyunca dans gruplarında güzel şarkılarını çalarak müzik dünyasına da katkılarını sundu.

Daha fazla Kimdir? haberine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version