Muhabbit

Dragon Crypto Gaming, Muhabbit ile AMA Etkinliği Gerçekleştirdi!

Dragon Crypto Gaming Geliştiricisi Paul TheUnwise ile AMA etkinliğimiz dün (21.06.2022) Muhabbit Telegram kanalında gerçekleşti.

Muhhait AMA dragon crypto gaming yazısı2

Muhhait AMA dragon crypto gaming yazısı2

Dragon Crypto Gaming ile AMA etkinliğimiz dün (21.06.2022) Muhabbit Telegram kanalında gerçekleşti. Dragon Crypto Gaming geliştiricisi Paul TheUnwise konuğumuz oldu.

Etkinliğimiz iki turdan oluştu. İlk turda, Muhabbit ekibi olarak Paul TheUnwise’a 5 adet soru yönelttik ve cevaplarını aldık. İkinci turda ise Muhabbit Telegram grubu üyelerinden gelen sorulardan 7 tanesi Paul TheUnwise tarafından cevaplandı. Cevaplanan 7 sorunun sahibi, etkinlik ödülü olan 175 USDT’yi ve 3 NFT’yi paylaştı.

Yöneltilen sorular ve Paul TheUnwise’tan gelen yanıtlar haberimizde sizlerle.

İlk Tur: Muhabbit’ten Gelen Sorular

1. Dragon Crypto Gaming nedir?

Dragon Crypto Gaming (DCG), tam teşekküllü oyun tekliflerini kullanıcıların fikri mülkiyet sahipliği ve blok zincirinde sürdürülebilir ekonomi ile birleştiren gelişen bir dijital evren için kullanılan kapsayıcı bir terimdir.

İlk NFT koleksiyonumuz olan Tiny Dragons’u ve Tiny Dragon sahiplerinin Tiny Dragon NFT’lerini savaşmak ve çekici ödüller kazanmak için kullanabilecekleri bir mini oyun olan Tiny Dragons Arena’yı başlattık. Şimdi, kapsamlı, hikâye odaklı bir ana görevin yanı sıra eksiksiz bir dövüş sistemi, ganimet ve kaynak toplama, işçilik, oyuncu tarafından işletilen bir pazar yeri, arazi mülkiyeti ve daha birçok özellikle birlikte NFT olarak çeşitli karakterler ve öğeler içeren fantastik bir retro RPG olan The Legend of Aurum Draconis’i (LOAD) başlatmaya hazırlanıyoruz. LOAD, $DCAU ve $DCAR (henüz piyasaya sürülmedi) kullanan ikili bir token ekonomisine sahip olacak, her iki DCG tokenı da temel oyun içi yardımcısı olarak kullanılıyor.

Oyuncular, oyunun bir sonraki aşamasında oyun içi dövüş, işçilik, pazar yeri ticareti, mini oyunlar ve arazilerini inşa ederek DCG tokenları ve NFT’leri kazanabilirler. Dragon Crypto Gaming olarak bir Avalanche alt ağı (subnet) için başvuruyoruz. DCAR, alt ağımızdaki yerel token olarak yer alacak.

2. Proje ne zaman başladı? Bize biraz ekibinizden bahsedebilir misiniz?

Projemiz Ağustos 2021’de başladı. Bir NFT koleksiyonu, mini oyun ile bir verim çiftliği olarak işe başladık. Ana oyun tekliflerimizi başlatmadan önce topluluğu ve güveni oluşturmayı hedefledik. Takıma gelince, Kurucumuz ve Geliştirici Liderimiz Sam, bilgisayar oyunları programlamaya yıllar önce çocukken başladı. Metin tabanlı bir oyundaki ilk girişimi yaklaşık 25 yıl önceydi. Şimdi Dragon Crypto Gaming ile RPG oyunlarına ve kripto paralara olan tutkusunu tek bir platformda birleştiriyor. Sam şu anda bir hizmet olarak yazılım (SaaS) şirketinde Teknoloji Başkanı olarak görev yapmakta.

Çekirdek ekibin geri kalanı 6 üyeden oluşuyor. Geliştiricilerimiz Paul ve Neo, hukuk müşavirimiz Glen, yaratıcı içerik yöneticimiz Dan, Youtube içerik üreticimiz ve iş geliştiricimiz Nick. Son olarak da pazarlama ve topluluk yöneticimiz Stefan.

3. DCG’yi diğer GameFi projelerinden ayıran özellik nedir?

Biz, son derece etkileşimli ve oyun varlıklarının NFT’ler olarak mülkiyetiyle kullanıldığı, gerçek değerin olduğu sürükleyici oyun deneyimi sağlayan eksiksiz bir “çok oyunculu RPG fantezi oyunu” ortamı sunuyoruz. Oyunun kârının geliştiricilere akışının olmadığı, platform gelirlerinin bir kısmının DCAR’ı staking yoluyla kullanıcılara tahakkuk edildiği bir sistem mevcut.

Ayrıca, GameFi alanında gerçekten eğlenceli ve ilgi çekici bir oyun deneyiminin olmaması, Dragon Crypto Gaming’in bu kullanılmayan pazarı ele geçirmesi için büyük bir potansiyele sahip olduğu anlamına geliyor. Birçok blok zincirinde oyun içi özellikler, karmaşıklık ve eğlence sunan projeler bulmak zor.

Dragon Crypto Gaming’in resmî Twitter adresine buradan ulaşabilirsiniz.

4. DCG oyunları $DCAU ve $DCAR tarafından desteklenmekte. Bize proje tokenları ve tokenların nereden alınabileceği hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?

$DCAU; Dragon’s Gold anlamına gelen Dragon Crypto Aurum’u simgeliyor.
$DCAR ise Dragon’s Silver anlamına gelen Dragon Crypto Argenti’yi simgeliyor.

$DCAU, neredeyse bin token yakılarak toplam 155 bin token arzı ile tamamı piyasada olan bir tokendır. $DCAU, ekosistemimize giriş noktasıdır; kahraman mint etme, oyun içi pazar yerinde ekipman satın alma, $DCAR için bağ kurma, oyun ödülleri ve daha fazlası için kullanılır. 2022’nin 3. çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen $DCAR, oyunda NFT’lerin işlenmesi için gereklidir; platform gelirlerinden pay kazanmak için stake edilebilir. $DCAR henüz piyasaya sürülmediği için Trader Joe, Elk Finance ve Pangolin gibi DEX’lerde şu anda yalnızca $DCAU satın alınabilir.

DCG IDO’sunu 5 Temmuz 2022 tarihinde yapılması planlanıyor.

5-Bize oyun mekanikleriniz ve token ekonomisinin sürdürülebilirliği hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz? Bir de yol haritanızdaki sıradaki “harika özellik” nedir?

The Legend of Aurum Draconis’te farklı modlar ve stratejiler seçebilirsiniz. Token ve ganimet kazanmak için maceraya atılabilir, rastgele karşılaşmalar yapabilir, düşmanlarla savaşabilir ya da kaynak toplamaya, eşya üretmeye ve ticarete odaklanabilirsiniz. Odak noktası beceri geliştirme ve seviyelendirmedir. Ayrıca oyunda mini oyunlar ve staking seçeneği sunuyoruz.

LAAD haritasında The Plains, Mines, Deadland ve Deepwoods’ta birden fazla yer var. Bunlar, canavarlarla savaşmak, kaynak aramak, görevleri tamamlamak ve deneyim kazanmak için yola çıktığınız Township of Dragon Haven (Dragon Cenneti Kasabası) dışındaki geniş ve tehlikeli bölgelerdir.

Inn (han), oyuncuların dinlenip sıralarını tazeledikleri, ozanın şarkılarından özel güçlendirmeler aldıkları veya mini oyunlarda şanslarını denemek için gittikleri yerdir.

Pazar yeri ticaret merkezidir; büyülü ekipmanınızı veya yeni bir karakter satın alabilir/satabilirsiniz. Sürdürülebilirlik, oyun içi harcamaların sirkülasyonundan gelir: oyunda harcanan her şeyin %75’i ödül havuzlarına giderken %20’si yakılır ve son olarak %5’i ekosistem fonlarına gider.

Yol haritamızdaki bir sonraki harika şeye gelince, birçok farklı özelliği sabırsızlıkla bekliyoruz; çoğunluğun gözdesi toprak mülkiyeti sistemi gibi görünüyor; arsa sahibisiniz ve dünyada arsa alıp satıyorsunuz. Hazırladığınız öğeleri arazilere ekleyerek, araziyi inşa ederek, yöneterek kazanıyorsunuz.

Dragon Crypto Gaming Türkiye Telegram kanalına buradan ulaşabilirsiniz.

İkinci Tur: Katılımcı Soruları

Projeyle ilgili en son güncellemeleri veya daha fazla bilgiyi nereden alabilirim?

Hey! En son bilgileri almanın en iyi yolu Twitter ve Discord adreslerimizi takip etmek! İkisini de oldukça hızlı bir şekilde güncelliyoruz. 🙂

Toplulukla ana iletişimimiz Discord sunucumuz üzerinden oluyor.

Piyasalardaki düşüş sizi de etkiledi mi?

Şanslıyız ki bizi etkilemedi.

Sonraki 18 aylık süreci ve operasyonlarımızı önceden fonlamıştık, bu yüzden piyasadaki hareketler bizi etkilemiyor. Operasyonlarımıza başarılı şekilde devam edeceğiz.

Tüm bunların yanında, ekibimiz öncesinde aylarca hiç para almadan da çalıştı. Ekibimiz için bu projede çalışmak heyecan verici ve teşvik edici bir durum. Çalışmaktan mutluyuz ve bunu büyütmekten de mutluyuz. Yani ileride yine sıkıntı oluşursa yine bedava çalışırız. 🙂 (ayı piyasasının yıllarca devam edeceğini var sayarsak).

Gelecekte diğer kahramanlarla çevrim içi olarak savaşabilecek miyiz?

Evet efenim! 🙂 Yol haritasında PvP planları mevcut ve kahramanlarınız birbiriyle savaşabilecek! En iyi olan kahraman kazansın hahaha!
İlk oyun teklifimiz olan Tiny Dragons’da PvP teması mevcut zaten.

Oyununuzda parayla satın alınabilecek içerikler var mı?

Evet, oyuncular için oyun içinde bir marketimiz bulunuyor 🙂

Oyunumuza giriş için ilk adım oyun içi kahramanlarımız. Bir mint etkinliği olduğunda mint edebileceğiniz ya da oyun içi markette satın alabileceğiniz kahramanlarımız var. Unutmayın ki oyundaki her şey bir NFT. Yani satın aldığınız her eşya vb bir NFT’dir ve gerçek para ile satılabilir.

Bu eşyaları kendimize satmayacağız. Oyuncuların oyun içi markette NFTleri satmalarını ve DCAU ile DCAR token elde etmelerini sağlayacağız. Yani oyuna yeni başlayan bir oyuncu elindeki DCAU ve DCAR ile marketten istediği eşyaları diğer oyunculardan satın alabilir ve oyunun tadını çıkarabilir.

Dragon Crypto Gaming ayrıca grafiklere/oynanışa ve müzik gibi diğer faktörlere de önem verecek mi yoksa kripto para ve NFT ağırlıklı bir oyun mu olacak?

Tabii ki 😀 Mevcut oyunumuza göz atarsanız aslında gayet iyi sanat eserlerimizin ve birçok özelleştirilmiş müziklerimizin olduğunu göreceksiniz.

Önümüzdeki birkaç aydaki ana hedeflerimizden biri, savaş sistemimizi şu anki metin tabanlıdan farklı olarak daha grafiksel bir savaşa dönüştürmek 🙂
Web2 ve web3’ün en iyi “bitlerini” birleştirmek istiyoruz. Yani web2’nin mekaniğini, kullanım kolaylığı ve eğlencesi ile web3’ün para kazanma potansiyeli karakterlerimizin/NFT’lerimizin gerçek sahipliğini birleştirmeyi planlıyoruz.

Projenizin sahip olduğu ve kendinize en çok güvendiğiniz rekabet avantajı nedir?

Şu anda aktif olarak oyunumuzun oyuncular tarafından oynanıyor oluşu gerçeği bizi ayıran en önemli özellik. Yol haritamızdan uzaklaşmış değiliz ve diğer projeler gibi yıllarca beklenmesi gerekmiyor. Şu anda bir RPG oyuna sahibiz ve oynanabiliyor. Discord ve Telegram duyurularımızdan ne kadar hızla geliştirmelere devam ettiğimizi de takip edebilirsiniz.

Dragon Crypto Gaming’de her NFT eşit ve benzer mi yoksa NFT’nin kendine has özellikleri var mı?

Bu işe girerken ana hedefimiz, herkes tarafından erişilebilir olmaktı. Bunu fiyatları oldukça farklı olan ve büyük farklılıklara sahip olan NFT’ler ile yapmak istemiyoruz. Bu yüzden kullanıcılara sattığımız her NFT 100 dolarlık bir maliyete sabitlenecek.

Her birinin çeşitli faydaları olacak farklı NFT’lerimiz ve rütbelerimiz var.

Örneğin tütbelerimiz : Neophyte, Apprentice, Master, Grandmaster, Legendary.
Her rütbe size oyun içinde karakterinize tahsis edilen 5 ekstra özellik puanı verir. Bu da daha yüksek rütbelilere bir başlangıç avantajı sağlar ancak ezici bir avantaj sağlamaz.

Her serinin henüz tam olarak duyurulmamış bazı avantajları olacak.

Oyunda kendi NFT’lerimizi alıp satma şansımız var mı? Projenin yol haritası mükemmel görünüyor, bu yol haritası planlanan zamanda tamamlanacak mı?

Evet NFT’lerinizi markette pazarlayabilirsiniz. Satın alabilir veya satabilirsiniz. Şu anda beta versiyonumuzda bu özellik hali hazırda aktif. Deneyebilirsiniz. 🙂

Yol haritamızla ilgili her şey yolunda ve ümit ediyoruz ki hepsi zamanında bitecek ama hepsinin sözünü vermek de zor. Şimdilik iyi gidiyoruz.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Daha fazla Metaverse Haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version