Muhabbit

Dragon Crypto Gaming’e Bir De Sky Meta Gözüyle Bakın!

Oyna-kazan sektörünün önde gelen oyunlarından olan Dragon Crypto Gaming Sky Meta’nın en yeni blog yazısının konusu oldu. 

sky meta

sky meta

Oyna-kazan (Play & Earn) sektörünün önde gelen oyunlarından olan Dragon Crypto Gaming, Sky Meta’nın en yeni blog yazısının konusu oldu. 

Oyunu tüm yönleriyle ele alan Sky Meta, okuyucuları dünden bugüne bir Dragon Crypto Gaming yolculuğuna çıkardı. Oyunun Ağustos 2021’de ortaya çıkmasından bugüne büyük yol katettiğini belirten Sky Meta, ekibin tamamen fantezi ve oyun tutkunlarından oluştuğunun ve bu nedenle fantezi temalı bir metaverse’ün kurulmasının nihai hedef olduğunun altını çizdi. 

“Dragon Crypto Gaming, topluluğunu çığır açan bir oyun tecrübesiyle buluşturma misyonuna sahip. Bu misyon doğrultusunda oyun, oyna-kazan ekosisteminin tüm artılarından faydalanıyor.”

Dragon Crypto Gaming evreni iki ana oyundan oluşuyor: The Legend of Aurum Draconis ve Tiny Dragons.  

The Legend of Aurum Draconis 

The Legend of Aurum Draconis, Dragon Haven evreninde geçen eski stil bir RPG oyunu. Dragon Haven; ejderhaların hüküm sürdüğü, insanların henüz dünyaya adım atmadığı dönemde oluşan bir evren. İnsanların dünyaya gelmesiyle beraber bu evren insanlıkla ejderhalar arasında uğruna savaşılacak bir alana dönüyor. En nihayetinde ejderhalar güvenle yaşayabilecekleri başka bir diyara göç ediyor. Ejderhaların lideri Aurum Draconis, kendi kendine Dragon Haven’ı bir gün geri almak için ant içiyor. 

Dragon Haven evreni geniş ve macera dolu. Dragon Haven kasabasının hemen dışında kahramanların yetiştiği Vast ve Dangerous Plain yer alıyor. Mysterious Deep Forest’ta ise sürprizlerle dolu kaynaklara gebe madenler, Deadlands’te de yalnızca en cesurların adım atabildiği topraklar bulunuyor. 

Oyunun evrenini keşfetmek için bir kahramana sahip olmak şart. Bir Hero (kahraman) NFT’si %100 orijinal sanat eserlerinden meydana gelen ve $DCAU ile alınıp satılabilen tokenlar olarak biliniyor. Aynı zamanda Inn’de toplanmak üzere kısıtlı sayıda bir grup Hero NFT’si de üretiliyor. Kahramanlar beş ayrı rütbeye sahip olabiliyor: Neophyte, Apprentice, Master, Grandmaster, ve Legendary. Rütbeler, kişinin kahraman istatistiklerine harcayacağı başlangıç ​​noktalarının sayısını artırıyor.

Her bir kahraman farklı maceralar için oluşturulmuş çeşitli yeteneklere ve özelliklere sahip. Bir oyuncu takım oluşturabilmek için birden fazla kahramanı alabiliyor. Bir görevde oyuncu, o görev için hangi becerilerin ve niteliklerin en iyi olduğuna bağlı olarak kahramanları değiştirebilir. Kahramanlar oynadıkça seviye atlıyor. Seviyeleri arttıkça, istatistik puanları oyuncuya kahramanların becerilerini, değerlerini ve kazanma şanslarını artırmak amacıyla veriliyor. 

Halihazırda üretilmiş olan iki seri kahraman var: Genesis ve Corruption. Bu serilerden ikisi de şaşırtıcı oyun içi avantajlara sahip. Önümüzdeki günlerde daha fazla serinin üretilmesi bekleniyor. 

“Dragon Haven’ın geniş topraklarında sayısız görev sizleri bekliyor. Bu görevler oyuncuların kahramanlarına meydan okuyacak ve böylece oyuncular bazı ödülleri kazanma şansına erişecek. Bu ödüller sonraki maceralarda oyunculara büyük avantaj sağlayacak.” 

The Legend of Aurum Draconis’te oyuncunun yolculuğu sırasında maceralar gitgide daha da zorlaşıyor. Oyuncuların toplayacakları kaynakların yanı sıra kendi ekipmanlarını oluşturabilecekleri malzemeler de yer alıyor. Materyaller oyun içi pazarda alınıp satılabiliyor. Yeni ekipman oluşturmak oyunculara $DCAR tokenına mal oluyor. 

“The Legend of Aurum Draconis DCG’nin oyna-kazan RPG serisinin ilk oyunu. Oyun gitgide gelişecek. Yeni ürünler, ekipmanlar, görevler ve hikayeler eklenecek ve böylece oyun tecrübesi bir sonraki aşamaya taşınacak. Bu maceraya hazır mısınız?”

Tiny Dragons

2021 Ekim ayında piyasaya sürülen Tiny Dragons ise DCG’nin ilk yardımcı NFT’lerden oluşan serisi. Toplamda 1000 Tiny Dragon üretildi ve hepsi satıldı. Neyse ki, ikincil satışlar NFTrade platformunda mevcutlar. 

Tiny Dragons sahipleri ejderhalarını bir sonraki seviyeye çıkartabilir ve hatta Tiny Dragons Arena mini oyununda savaştırabilirler. Böylece ödüller kazanabilir ve ejderhalarını geliştirebilirler. 

Savaşlarda sayıları 4 ila 16 arasında değişen ejderhalar 5 seviyeden oluşan liglerde birbirleriyle mücadele veriyorlar. Sistem saldırıları ve savunmaları hesaplıyor ve en nihayetinde kimin kazanan olduğunu belirliyor. Kazanan tablosunda ilk üçte yer alan isimler ise her sezon USD stablecoinleri ile ödüllendiriliyor. 

Arenada her Tiny Dragon sıralamaya tabii tutuluyor. Bu sıralamalar ejderhaların seviyesinin belirlenmesinde etkili oluyor. Örneğin 400-600 arasında sıralanan ejderhalar +1’lik bir seviye hakkı elde ederken, 200-400 arasında sıralananlar +2 elde ediyor. Şansı yaver giden Tiny Dragon kullanıcıları Fire Lottery’e katılarak kripto para ve nadir bulunan NFT’leri kazanma hakkı elde ediyor. 

Tiny Dragons’un önümüzdeki aylarda oyunu çok daha geliştirmesi bekleniyor. Örneğin Tiny Dragons Arena’nın ortaklık savaşlarını entegre etmesi ve bu entegrasyonla beraber NFT Partners’ın Tiny Dragons’la savaşa gireceği öngörülüyor. Böyle bir güncellemenin topluluk içerisindeki etkileşime katkı sağlayacağı ifade ediliyor. 

Diğer bir beklenen gelişme ise The Tiny Dragons Lab. Bu laboratuvar aracılığıyla kullanıcıların Tiny Dragons’ları nadir bulunan ve değerli ejderha DNA’larına bölmesi hedefleniyor. Söz konusu DNA’lar rahatlıkla alınıp satılabilecek ve güçlü bir Tiny Dragon oluşturmakta kullanılabilecek. 

“Bu iki oyun oyuncuların yüzüne birer gülücük konduracak. DCG evreni oyuncularına macera ve heyecan vadediyor. Gelecek dönemdeki güncellemeler beklemeye değer.” 

$DCAU 

$DCAU token, DCG’nin yönetişim token’ı olarak dikkat çekiyor. $DCAU sahipleri pek çok teklifte söz sahibi oluyor. Ayrıca bu token aracılığıyla Hero NFT’si üretilerek The Legends of Aurum Draconis’da avantaj elde ediliyor. Inn’de dinlenme ve Healer’s Hut’taki herhangi bir alışveriş de $DCAU aracılığıyla ödeniyor. Bu token aynı zamanda Tiny Dragons’da da oyuna giriş ücretini ödemek için kullanılıyor. $DCAU maksimum arz rakamı olan 155.000’e Aralık 2021’de ulaştı ve 1000 $DCAU şimdiden yakıldı.

Likidite ve Ortaklık – %3,0 – 4.650 $DCAU

Oyun Ödülleri – %10 – 15.500 $DCAU

DREGG Swap – %32 – 49.600 $DCAU

Farming Ödülleri – %55 – 85.250 $DCAU

Toplam – %100 – 155.000 $DCAU

İlginizi çekebilir: Dragon Crypto Gaming’in Oyunu Piyasaya Çıkmaya Hazırlanıyor

$DCAR

$DCAR ise The Legend of Aurum Draconis’de üretim materyallerini satın almak için kullanılan bir oyun içi token. Tiny Dragons da bu ikincil tokenı $DCAU isteyen liglerinde giriş ücreti için kullanıyor. Kullanıcıların ejderha yetiştirmesi için de $DCAR bulundurma zorunluluğu var. Kullanıcılar $DCAR stake ederek platformun gelirlerinden $DCAU ya da $DCAR formatına hisse payı ve ödül kazanabiliyor. 3 sene içerisinde sadece 40.000.000 $DCAR’ın üretilmesi öngörülüyor. Bu rakamın da oyun içi yakma mekanizmalarıyla deflasyonist bir hale gelmesi planlanıyor. 

Likidite %7 2.800.000.00

Kamu Turu %3,91 1.562.746.33

Özel Tur %5,67 2.269.324.00

Tohum Turu %19,73 7.890.909.10

Ekip %15 6.000.000.00

Ekosistem Fonu %16,69 6677020,576

Danışmanlar %2 800.000.00

Bonding ve Staking Ödülleri %19 4.000.000.00

Oyun Ödülleri %15 6.000.000.00

Rezervler %5 2.000.000.00

Toplam %100 40.000.000.00

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Daha fazla Metaverse Haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version