Muhabbit

Dünya Ekonomik Forumu, Kurumsal Güvenlik Sorunlarıyla Boğuşuyor!

Dünya Ekonomik Forumu, kuruluşun Siber Esneklik Çerçevesini (CRF) ve Siber Esneklik Endeksini (CRI) tanıtan bir white paper yayınladı.

WEF-Muhabbit

WEF-Muhabbit

Dünya Ekonomik Forumu, 14 Temmuz 2022 Perşembe günü siber dayanıklılık hakkında, kuruluşun Siber Esneklik Çerçevesini (CRF) ve Siber Esneklik Endeksini (CRI) tanıtan bir white paper yayınladı.

Profesyonel hizmetler şirketi Accenture ile ortaklaşa hazırlanan belge, Dünya Ekonomik Forumu’nun Ocak 2022’de yayınlanan Küresel Siber Güvenlik Görünümü’nün çizdiği çerçevenin izinden gidiyor. 

Küresel Siber Güvenlik Görünümü, siber liderlerin yalnızca yüzde 55’inin siber dayanıklılığı kurumsal risk yönetimi stratejilerine entegre etmeyi planladığını ortaya koymuştu. Buna karşılık olarak CRF, mevcut çerçeveleri değerlendirerek ortaya en iyi uygulamalardan oluşan altı ilke düzenlemeye karar verdi. Bu değerlendirmenin sonucunda CRI, 64 performans ölçüsünü ortaya koydu.

Dünya Ekonomik Forumu Siber Güvenlik Merkezi Başkanı Algirde Pipikaite, “CRI’yi geliştirmeye yönelik çalışma grubu, kamu ve özel sektörden 50’den fazla yöneticiyi bir araya getirdi ve bir yıl boyunca çalıştı” dedi. 

“Sekiz çalıştay ve birebir istişareler düzenledik. Buna ek olarak topluluktan yazılı geri bildirimler aldık.”

Dünya Ekonomik Forumu Dördüncü Sanayi Devrimi’ne Hazır

White Paper, Dördüncü Sanayi Devrimi’nde mevcut olan riskin karşılıklı bağımlılığının da altını çizdi. Dördüncü Sanayi Devrimi, Dünya Ekonomik Forumu’nun kurucusu Klaus Schwab tarafından ortaya çıkan teknolojik gelişmelerin getirdiği değişikliklere verilen isim olarak biliniyor. 

“Dördüncü Sanayi Devrimi, sistematik karşılıklı bağımlılığın, bir fırsatın hem riski hem de ödülü olduğu anlamına geliyor. Çünkü gelecek üzerindeki değer ve etki kümülatif olmaktan ziyade üstel olarak ilerliyor ve hemen her gün gerçekleşen gelişmeler önemli bir nitelik kazanıyor.”

Dünya Ekonomik Forumu, Dördüncü Sanayi Devrimi’nin 2025 yılına kadar dünya ekonomisi için 100 trilyon dolarlık ek değer yaratacağını tahmin ediyor.

İlginizi çekebilir: Kripto Para Piyasasından Genel Haberler!

“CRI’nın endüstri tarafından geniş çapta kabul göreceğini ve ilk pilot uygulamanın şu anda petrol ve gaz topluluğu ile yürütülmekte olduğunu öngörüyoruz.”

White Paper’a göre, siber dayanıklılığı artırmaya yönelik sonraki adımların başında; ortak siber dayanıklılık performans göstergeleri oluşturmak, ekosistemler arasındaki nedenselliği ve korelasyonu ölçmek ve bazı üyelerin ekosistem dayanıklılığında daha fazla ağırlık taşıyıp taşımadığını ve nasıl daha fazla ağırlık taşıdıklarını belirlemek için merkeziliği hesaplamak geliyor.

Atlantik Konseyi ve Uluslararası Para Fonu da dahil olmak üzere diğer pek çok kuruluş da bir süredir siber dayanıklılık sorunlarıyla uğraşıyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version