Muhabbit

Dünya Yaban Hayatı Fonu (WWF), Tepkilerden Dolayı NFT Projesini Sonlandırdı!

Discord’daki bazı kullanıcılar NFT’ler ile ilgili Ethereum’un kirli enerji maliyetine dikkat çekti.

Birleşik Krallık’taki Dünya Yaban Hayatı Fonu (WWF), nesli tükenen hayvanları koruma kapsamında yaptığı çalışmaların bir parçası olan NFT satışları için tasarladığı projeye devam etmeyeceğini duyurdu.

WWF İngiltere web sitesinde konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

NFT’leri satın alarak koruma çalışmalarımızı cömertçe destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Bu projeyi ortaklarımızla bu akşam (4 Şubat Cuma) sona erdirmeye karar verdik.

NFT’lerin çok tartışılan bir konu olduğunun ve hepimizin bu yeni pazar hakkında öğrenecek çok şeyi olduğunun farkındayız, bu nedenle şimdi bu denemenin etkisini tam olarak değerlendireceğiz ve destekçilerimizin katılımını sağlamak için yenilikleri en iyi şekilde nasıl sürdürebileceğimizi düşüneceğiz.

Planlanan lansmanın ilk olarak 3 Şubat’ta gerçekleşmesi gerekiyordu. NFT’ler dev panda, Galapagos pengueni ve nehir gorili gibi nesli tükenmekte olan 13 hayvan türünü temsil ediyordu. Ayrıca bu koleksiyon, her türün vahşi doğada yaşayan şu anki gerçek sayısına eşit olan yaklaşık 7.900 NFT içeriyordu.

NFT’lerin fiyatı ise 0,05 ETH (yaklaşık 150 $) ile 0,25 ETH (yaklaşık 750 $) arasındaydı ve Ethereum blok zinciri için bir ölçeklendirme zinciri olan Polygon’dan çıkarılacaktı.

Kullanıcılar Projeyi Çevreci Bulmadı

WWF’nin İngiltere merkezi bu konuyla ilgili büyük bir kullanıcı tepkisiyle karşılaştı. Discord’daki bazı kullanıcılar NFT’ler ile ilgili Ethereum’un kirli enerji maliyetine dikkat çekti ve bu projenin çevreci olmadığı halde yeşil gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

Twitter’daki bir kullanıcı ise şu yorumda bulundu:

Bu özel düzenleme çevre dostu olsa dahi (değil); yine de gezegeni ve korumayı iddia ettiğiniz hayvanları, NFT kullanımının yaygın bir şekilde benimsenmesine katkıda bulunarak öldürüyor.

Bazı kullanıcılar da WWF İngiltere merkezini savundu. Bu hayvanlar için fiziksel bir tuval resmi satışı olsaydı, kimsenin sorun etmeyeceğini fakat dijital sanat söz konusu olduğunda insanların kripto varlıkları sevmedikleri ve anlamadıkları için sosyal medyada saldırdıklarını söyledi.

Aslında WWF daha önce de NFT satışı yapmıştı. WWF’nin Almanya merkezi, Ekim 2021’de nesli tükenmekte olan hayvanların gerçek sayılarına karşılık gelen NFT’ler satmıştı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla NFT Haberi için: NFT Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version