Muhabbit

Dünyanın En Büyük Varlık Yöneticisi BlackRock, Odağını Kripto Para Sektörüne Çeviriyor!

BlackRock’un, yatırımcı müşterilerine kripto para ticaret hizmeti sunmaya hazırlandığı belirtiliyor.

BlackRock Muhabbit

BlackRock Muhabbit

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock kripto para sektörüne olan ilgisine devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda iki büyük madencilik şirketinden önemli meblağda hisse alan BlackRock’un bu kez de yatırımcı müşterilerine kripto para alım satım hizmeti sunmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Yayımlanan bir rapora göre, varlık yöneticisinin, “Varlık, Yükümlülük, Borç ve Türev Yatırım Ağı” portföy yönetim sistemi Aladdin’de alım satımın gerçekleştireceği belirtiliyor. Bunun yanında şirket, yatırımcıların kripto para teminatı kullanarak borç almalarını da sağlamayı planlıyor. Ancak bu konuda kripto paraların ne zaman destekleneceği ile ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor.  

BlackRock’ın kripto para birimlerine daha doğrusu blockchain teknolojisi alanına olan ilgisi son aylarda istikrarlı bir şekilde artıyor. Hatırlanacağı üzere Aralık 2020’de şirketin CEO’su Laurence Fink, firmanın web sitesinde “Bitcoin” için artan arama hacminin meşruiyet gösterdiğini söylemişti. 

Bitcoin madenciliği

Hatta 2021 yılının mart ayına kadar, şirketin fonlarından biri Bitcoin vadeli işlemleri satın almıştı. BlackRock’un bu yılın ocak ayında, blok zinciri ve kripto para firmalarını yönelik bir borsada işlem gören fon için başvuruda bulunduğu biliniyor.

Şirketlerin Kripto Paralara İlgisi Artıyor!

Kripto para dünyası benimsenmeye devam ettikçe kurumsal şirketlerin yanında yatırımcıların da ilgisi çekilmeye başladı. Birçok yatırım şirketi ve bankası, müşterilerinin istekleri doğrultusunda kripto para fonları açmaya başladı.

BlackRock Hakkında

BlackRock, New York merkezli Amerikan global yatırım yönetimi şirketidir. 1988’de başlangıçta; bir risk yönetimi ve sabit gelirler için kuruldu. BlackRock, 9 trilyon trilyon doların üzerinde yönetilen varlıklar ile 2020 yılı sonu itibarıyla dünyanın en büyük varlık yöneticisi konumunda yer alıyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

 

Son Yazılar

Exit mobile version