Muhabbit

Dünyanın En Ünlü Moda Markalarından Gucci, Kripto Para Ödemesi Kabul Etmeye Başladı

Gucci, Web3 teknolojilerine yatırım yapmaya devam ediyor

Dünyanın en prestijli moda markalarından biri olarak kabul edilen Gucci, seçili mağazalarında 12 farklı kripto para ile ödeme kabul etmeye başladı.

İtalyan marka yaptığı açıklamada mayıs ayı sonuna kadar Amerika’da 5 farklı mağazada kripto para kabulüne başlayacağını belirtti. Ayrıca şirket Kuzey Amerika’da bulunan 111 mağazada da kripto paraların kabul edilmesi için çalışmalara devam edeceğini açıkladı.

Vogue Business’ın yaptığı açıklamaya göre, Gucci’nin kabul edeceği kripto paralar arasında şu kripto paralar bulunuyor;

Başlangıçta pilot bölgesi olarak New York, Los Angeles, Miami, Atlanta ve Las Vegas mağazaları seçildi. Ödeme için kişilerin mail adreslerine QR kod yollanacak ve kişiler bu kodu dijital cüzdanları ile okutarak ödeme yapabilecek. Gucci çalışanları şu anda bu konu hakkında eğitim alıyor.

Aslında QR kod ile bankacılık sistemlerinden ödeme yöntemi zaten kullanılıyor. Bir benzin istasyonunda ödeme yapmak istediğinizde kasiyer POS cihazından size bir QR kod çıkarıyor. Telefonunuzdaki mobil bankacılık ile bu QR kodu okutarak ödemenizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Gucci’nin Web3 üzerine çalışmaları

Gucci bir süredir Web3 teknolojileri üzerine çalışıyor. Bu süreçte 2022 yılında 2 tane NFT koleksiyonu çıkardı. Bunlar; şubat ayındaki oyuncak markası SUPERPLASTIC iş birliğiyle “SUPERGUCCI” koleksiyonu ve mart ayındaki yüksek değerli NFT projeleri olan Bored Apes, Pudgy Penguins ve World of Women için “Gucci Grail” koleksiyonu.

Gucci, Web3 teknolojisini daha iyi tanımak için 2022 Şubat ayında The Sandbox üzerinde bir sanal arazi satın aldı ve buraya “The Gucci Vault” adında bir mağaza açtı. Bu mağaza, “Gucci’nin metaverse’teki varlığını” temsil eden çevrim içi bir konsept mağazası olmakla birlikte sadece en nadir parçaları sergiliyor.q

Gucci, The Sandbox girişiminden önce Aralık 2020 tarihinde Roblox geliştiricileri ile bir iş birliğine giderek resmî bir sanal kıyafet koleksiyonu oluşturmuştu. Bu süreçte marka Roblox üzerinde “Gucci Garden Experience” isimli bir sanal alan da yaratmıştı. Roblox’ta yer alan Gucci ürünleri tekrar tekrar satıldı ve bazı sanal ürünlerin fiyatları gerçek ürünlerin fiyatları ile yarışacak boyuta ulaştı.

Gucci Roblox Metaverse Alanı

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version