Muhabbit

Dünyanın Önde Gelen Üniversitelerinden Cambridge Üniversitesi, Kripto Paraları Araştırma Projesi Başlattı!

Cambridge Üniversitesi, kripto paralara ilişkin araştırma projesi başlatıyor.

Cambridge Üniversitesi, kripto paralar için araştırma projesi başlatıyor.

Dünyanın en köklü üniversitelerden biri olan Cambridge Üniversitesi, kripto para araştırmalarına ilişkin yeni bir projeyi sunmak için bankacılık kurumları ve özel şirketlerin bazılarıyla iş birliği yaptığını duyurdu.

Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) yetkilileri 28 Şubat 2022 tarihinde yaptıkları açıklamada, hızlı gelişen kripto para ekosistemi hakkında daha fazla bilgi edinmek istediklerinin altı çizildi.

Projede Mastercard ve Visa Gibi Fon Sağlayıcıları da Yer Alıyor!

Cambridge Dijital Varlıklar Programı(CDAP) kapsamında toplamda 16 şirketle iş birliği sağlandı. Projede Goldman Sachs, Mastercard ve Visa gibi büyük fon sağlayıcıları da yer alıyor.

CDAP proje amacında ise; gelişmekte olan kripto para birimlerinin benimsenmesi ve oluşabilecek riskler hakkında toplum bilincinin oluşturulması hedefleniyor.

Cambridge Üniversitesi projesini, kripto paraların çevresel etkileri, merkez bankası dijital para birimleri ve kripto para birimleri olmak üzere 3 ana başlık altında toplayacak.

CCAF Yönetici Direktörü Bryan Zhang konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Başlattığımız Cambridge Dijital Varlıklar Programı ile kamu ve özel sektör ortaklarını bir araya getirdik. Ortak araştırmalar neticesinde ise veriye dayalı çalışmalar yapılıp, daha net bilgilere ulaşılabilecek.

Bryan Zhang

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version