Muhabbit

Durgunluk Süresinde İnsanlar Bitcoin Değil Nakit İstiyor

Önceki krizlere kıyasla, şimdi küresel olarak herkesin alternatif bir seçeneği var.

Dünyanın finansal sistemi krize adım adım ilerliyor. Kriz döneminde Bitcoin’in öne çıkması beklenirken şu ana kadar böyle bir durum gerçekleşemedi. Bazı analistler ise bu dönemin Bitcoin’in dönemi olmadığını düşünüyor. Analistlere göre insanlar, “anlamadıkları spekülatif bir varlık” yerine nakit para tutmak istiyor.

Bitcoin Değil Nakit

Gerçek olan şu ki hükümetlerin sadece güvenlik için acele etmesinden doğan sert ve caydırıcı önlemler insanları nakit paraya yönlendiriyor.

“Krizler sırasında nakit her zaman kraldır ve dolar, Bitcoin ve altın da dahil olmak üzere diğer varlıklardan daha iyi bir performans göstermiştir.”

Belirsizlik zamanlarında insanlar anlamadıkları spekülatif varlıkları değil, nakit parayı istiyorlar. Seninle aynı inançları paylaşıyorum ama şimdi Bitcoin’in zamanı değil.

Finansal sistemler felç olduktan sonra Bitcoin, küresel para birimi olacaktı. Küresel durgunluk arttıkça dünya Bitcoin’in gelecekteki rolünün farkına varacak.

Özellikle Mart 2020’nin ilk yarısında yatırımcılar, ABD borsası düştükçe dolar talep etmeye başladı. İronik olarak FED müdahalesine rağmen de hastalıkların ölümlerle sonuçlanmasından sonra piyasalarda yaşanan çöküşün önüne geçilemedi.

Bir Alternatif Olarak Bitcoin

“Yine de, bu kriz büyük finansal krizden çok farklı. Bu kez paranın değer kaybetmesi ve panikle karşı karşıya kalan yatırımcılar, Bitcoin ve diğer kripto paralarda bir güvenceye sahip olabilir. Bu ağ kendi kendini düzenleyen ve güvenilir olması sebebiyle geleneksel piyasalara karşı önemli bir alternatiftir.”

WazirX’in kurucusu ve CEO’su Nischal Shetty‘e göre:

Bitcoin’in finansal sistemde oluşacak bir çöküş sırasında diğer varlıklara karşı daha iyi bir alternatif olarak ortaya çıkıp çıkmayacağını, sadece zaman gösterecek. Ancak önceki krize kıyasla, şimdi küresel olarak herkesin alternatif bir seçeneği var!

Son Yazılar

Exit mobile version