Muhabbit

Düşen Petrol Fiyatları Madencileri Sevindirdi

Düşen petrol fiyatları ile birlikte azalan enerji maliyetleri, kripto madencilerinin işine fazlasıyla yaradı.

Bir Bitcoin eğitimcisi olan Andreas Antonopoulos, petrol fiyatlarında ki düşüşü, özellikle Teksas’ta bulunan Bitmain madencilik tesislerinde madencilik yapanlar için pozitif bir durum olarak yorumladı.

27 Mayıs’ta, Youtube kanalında “Down the Rabbit Hole” başlığıyla yayınladığı videoda Antonopoulos,” düşen petrol fiyatlarının dünya çapında daha ucuz elektrik sağlanmasına yol açtığını ve bu sayede kripto madencilerinin bu durumdan faydalanacağını” söyledi.

Teksas eyaletinde bulunan madencilerin enerji ihtiyacının %36’sı petrol tarafından karşılanıyor. Bu durum Teksas’ta bulunan madenciler için gerçekten bir “Bitcoin Madeni“.

ABD’de Teksas eyaletinde açılan yeni madencilik operasyonlarından birisi ile yaşanan petrol krizinin aynı anda olmasının tesadüfi olduğunu düşünmüyorum. Yaşanan bu iki olay ile birlikte, ABD merkezli madenciler çok daha rekabetçi bir şekilde kar elde edebilecek hale gelecekler.

Çinli Madenciler’de Bu Durumdan Faydalanacak

Bildiğiniz gibi Çin, kripto para madenciliği endüstrisinde en büyük oyunculardan biri ve büyümeye devam ediyor. Raporlara göre, 2019’da ölçülen küresel hash oranının %66’sından sorumlu olan ülke Çin.

Antonopoulos, Çin’de yapılan madencilik operasyonlarının çoğunun enerji ihtiyacının, öncelikli olarak kömür santrallerinden olduğunun altını çizdi. Her ne kadar durum bu şekilde olsa da, belli başlı firmalar fosil yakıtlardan uzaklaşmak için çaba sarf etmiyor değil.

Eğitimci, düşen petrol fiyatlarının bu durumda bile Çinli madenciler için iyi olabileceğini savundu. Enerjisini petrolden elde etmeyen enerji sağlayıcı firmaların rekabetçi bir tavır sergileyerek, enerji fiyatlarını aşağı çekmesi olası.

Antonopoulos’a göre, artık firmalar arasında gerçek rekabet, en modern madencilik ekipmanlarına sahip olmaktan daha çok, madencilerin konumuna göre petrol ve enerji maliyetlerinin düşük olmasına dayanıyor.

Bildiğiniz üzere, TSMC firması geçtiğimiz haftalarda Teksas eyaletine 12 Milyon$ değerinde bir madencilik tesisi inşa etmeyi düşündüklerini açıklamıştı. Görünüşe göre, ABD madencilik pazarını elinde tutmak için sağlam adımlar atmaya başlamış gibi duruyor.

Son Yazılar

Exit mobile version