Muhabbit

Düzenleyici Baskılar, Borsaların Bazı Bölgelerdeki Faaliyetlerini Durdurmasına Neden Oluyor!

Borsalara yönelik baskılar devam ediyor.

bitfinex kripto para borsası

Kripto para borsalarından Bitfinex, yakın zaman önce yaptığı bir açıklama ile, mart ayının başında Ontario’daki kullanıcı hesaplarını kapatacağını duyurdu. 

“1 Mart 2022 tarihinden itibaren Ontario müşterilerinin hiçbirine hizmet verilmeyecek. Bu kapsamda açık pozisyonları olan Ontario müşterilerinin 1 Mart 2022’ye kadar bu pozisyonlardan hemen çıkmaya başlamaları tavsiye edilir. “

Bilindiği üzere Kanadalı düzenleyiciler, kripto para borsalarına olan gözetimini artırıyor. Borsaların düzenleyici kuruma kayıt yaptırmalarını zorunlu kılan düzenleyici kurum, yeni aldığı karar ile bu alanda öncü olmak istiyor. 

Hatırlarsanız geçtiğimiz ağustos ayında, Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu’ndan onay alan ilk iki kripto para platformu Bitfinex ve iFinex, Tether ticaretinden men edilmişti. Yapılan açıklamada Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu’nun, son haftalarda yayımlanan düzenleyici belgelere göre, Tether ticaretinde kripto para hizmetleri sunan ticaret platformlarını yasakladığı belirtilmişti. O dönemden itibaren baskıları artıran düzenleyici kurum, borsaları radarına almaya devam etti.

Aslında bahsi geçen bu iki şirket yasal sorunlarla ilk defa karşılaşmıyor. Daha önce de ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu iki borsayı para cezasına çarptırmıştı.

Hatta bu iki borsanın dışında Binance de aralık ayının sonunda Ontario’daki kullanıcıları bölgede faaliyet göstermeye devam etmesi konusunda yanıltmakla suçlanmıştı. Bu suçlamanın ardından Binance kullanıcılara yönelik yaptığı açıklamaları değiştirmişti. 

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version