Muhabbit

Düzenleyici Kuruma Kayıt Yaptırmayan Güney Koreli Borsaların Faaliyetleri Askıya Alınacak!

Kripto para borsaları 24 Eylül’e kadar kayıt yaptırmak zorunda.

kore

kore

Reuters tarafından 17 Eylül tarihinde yayımlanan bir habere göre, Güney Kore’deki 60’tan fazla kripto para borsası, yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesinden bir hafta önce, müşterilerine ticaretin kısmen veya tamamen askıya alındığını bildirmek zorunda.

Bu kapsamda borsaların çalışmaya devam edebilmeleri için 24 Eylül tarihine kadar ülkenin Mali Düzenleyicisine kaydolmaları ve internet güvenlik kurumundan bir güvenlik sertifikası sağlamaları gerekiyor. Bunun yanında gerçek ad hesaplarını doğrulamak üzere bankalarla iş birliği yapmaları gerekiyor.

Yapılan açıklamada düzenleyici kuruma kayıt yaptırmayan borsalar 24 Eylül’den sonra hizmetleri kapatmak zorunda kalacak. Ayrıca kayıt yaptıran ancak bankalarla iş birliği yapmayanların ise alım satım yapması yasaklanacak.

Finansal Hizmetler Komisyonu tarafından konu ile ilgili olarak yakın zaman önce yapılan bir açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Hizmetlerin bir kısmının veya tamamının kapatılması gerekiyorsa, borsalar müşterilere kapanıştan en az yedi gün önce beklenen kapanış tarihini ve para çekme prosedürlerini bildirmelidir.”

Kurum tarafından belirlenen bu bildirim tarihi ise 17 Eylül olarak belirlenmiş durumda.

Sadece Dört Borsa Koşulları Sağlıyor

Yeni kural kapsamında halihazırda ülkede faaliyet gösteren tüm borsalardan yaklaşık 40’ının tüm hizmetlerinin askıya almak zorunda kalacağı söyleniyor. Bunun yanında 28 borsanın ise güvenlik sertifikalarına sahip olmasına rağmen bankalar ile iş birliği yapmadıkları için hizmetleri askıya alınacak.

Şu an için ülkenin en büyük borsalarından olan Upbit, Bithumb, Coinone ve Korbit gerekli koşulları sağlamış ve faaliyetlerini güvence altına almış durumda. Böylece bu borsaların işlemlerine devam etmesine izin verileceği belirtiliyor.

Son olarak ProBit, Cashierest ve Flybit dahil olmak üzere bazı küçük borsalar, yaptıkları açıklama ile ticaret işlemlerini sonlandıracaklarını ve bankalarla ortaklıklar kurana kadar yalnızca dijital para ticaretini içeren operasyonlarına devam edeceklerini söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version